El Festivern ja té cartell. L'event musical que tanca el cicle de festivals a la Comunitat Valenciana i amb el que milers de joves despedeixen l'any, comptarà amb la presència en l'edició d'enguany dels grups Zoo, Auxili, Els Catarres, SFDK, Talco o Mafalda, entre molts altres. La cita està programada per als dies 29, 30 i 31 de desembre, com és costum en els últims huit anys, a l'envetlat que s'alçarà a la zona del Vergeret de Tavernes de la Valldigna, a la Safor.

A més d'estes formacions, la programació la completen altres Narco, Desakato, Smoking Souls, The Dance Crashers, Tremenda Jauria, New York Ska Jazz Ensemble, Machete en boca i JazzWoman_Periferia Norte. Com en les anteriors edicions, l'organització complementa la música amb moltes altres activitats que tindran lloc a tot arreu del municipi com són el 'Correbars' o els campionats de futbet i bàsquet als que participen molts dels assistents.

Un dels atractius serà la gran zona d'acampada que habilitarà l'Ajuntament de Tavernes per tal de donar cabuda als milers de 'festiverners' que arriben des d'arreu de tota Espanya, els quals, durant tres dies, conviuen de manera pacífica amb els veïns y veïnes de la localitat. Mai en les anteriors edicions celebrades a la capital de la Valldigna s'han produït incidents destacats.

A través d'un comunicat, la organització ha informat que els primers 2.000 abonaments a preu reduït, que van eixir a la venda fa unes setmanes, s'havien esgotat en apenes 48 hores. A partir de hui tornen a estar a la venda on-line, a través del web del Festivern www.festivern.com i al preu de 30 euros. L´abonament permetrà l´accés al recinte durant els tres dies. A més, es posarà a disposició dels festiverners la possibilitat d´aquirir les entrades per dia fins a completar l´aforament. "Es tracta d'un festival que aposta per acomiadar l´any amb un cartell potent, divers i reivindicatiu protagonitzat per desenes de formacions musicals que viatgen des del rock al rap, des del reggae a la música electrònica o des l´ska al hip hop passant pel mestissatge dels ritmes mediterranis", indiquen.

Seran més de 30 els grups que passaran per l'escenari del gran envetlat de Tavernes. Com és habitual en el cas del Festivern ja es coneix la distribució dels concerts dels que els assistents podran disfrutar durant les tres nits.

D'eixa manera, la nit de Cap d'Any, la del 31 de desembre, sonaran les rimes àcides del grup de hip hop sevillà SFDK, la reggae band d'Ontinyent, Auxili, la música festiva d'Els Catarres i la lírica compromesa de la formació de Pego Smoking Souls. Eixa nit comptarà també amb la presència de Narco, La Selva Sur, New York Ska Jazz Ensemble, La Fúmiga, The Dance Crashers i Plan B.

El 30 de desembre l´envelat del #Festivern1819 rebrà des d´italia al grup d´ska-punk Talco, als asturians Desakato i a les valencianes Mafalda que acompanyades de la kumbia insurgent de Tremenda Jauría cediràn el torn a Balkan Paradise Orquestra, Buhos, Ira, Bart Brown, Metall i so i Jazz Woman_Periferia Norte.

El Festivern donarà el tret d´eixida el 29 de desembre. Enguany els encarregats d'obrir el festival seran els gandians de de Zoo, les rimes de Machete en boca, les sempre reivindicatives Tribade i Las Hijas de la Cumbia, els ritmes jamaicans d´Adala & The Same Song Band i la música compromesa d´Atupa, Maldats, Novus Ordo, Inèrcia i Cactus.

En aquesta ocasió no hi haurà concerts a la Casa de la Cultura de Tavernes perquè les seues instal·lacions es troben immerses en un procés de reforma.