J o també sóc Joan. No a la llei Mordassa». Aquest és el lema, acompanyat d'una foto selfi que sosté el text, que hem d'enviar a afectats.lasafor@gamil.com per mostrar, si més no, la nostra solidaritat i el nostre suport a Joan Cogollos Fons pels fets que van ocórrer a Oliva durant un desnonament i que han estat notícia aquests dies al diari Levante-EMV de la Safor.

Un policia local d'Oliva ha denunciat a Joan perquè aquest el va agredir quan es va produir un desnonament que comportà deixar al carrer a 4 menors.

Qui coneixem la personalitat de Joan tenim molts dubtes que fera ús de la violència física, perquè la seua lluita vital sempre ha estat per la resistència pacífica que ha usat en les nombroses accions compromeses amb la defensa de la justícia social.

Actitud pacífica i resistència passiva que ha usat de forma coherent tant en la vida personal com professional. Ha estat mestre, com jo, i hem compartit als moviments de renovació pedagògica un munt de reflexions, discussions i accions per reivindicar la defensa d'allò públic i de les polítiques per millorar i solucionar les situacions injustes de les persones desafavorides i excloses pel sistema neoliberal, abans anomenat senzillament capitalisme, un sistema que afavoreix que persones com Joan puguen entrar en presó i ser criminalitzades per defensar amb resistència passiva el dret a l'habitatge.

A les citades situacions Joan ha estat un paradigma de trellat i de persistència emotivament raonada, sense concessions a còmodes excuses, trets que també han amerat la seua tasca a l'escola, tants als òrgans col·legiats, com a les famílies i sobretot a l'aula.

Ací em ve a la memòria el comentari d'un nebot meu de 4 anys que el tenia com a mestre d'ètica, i que li vaig preguntar pel seu mestre Joan i em contestà que era molt tranquil i, en tornar-li a preguntar si preferia la guerra o la pau, em va respondre que Joan era molt bo, però preferia la guerra, perquè la pau era avorrida. Ara amb una vintena d'anys ha canviat gratament d'opinió.

Aquest és Joan, al qual considere mestre meu perquè he intentat millorar la meua pràctica docent i la meua actitud cara a la vida aprenent del seu quefer. D'aquest mestratge que he rebut prové la segona part del títol, «o això voldria jo».

Sobre el No a la Llei Mordassa, solament demanar pacíficament i enèrgicament la seua abolició.