u n any més des de Tavernes de la Valldigna s'ha organitzat i dut a terme el Festivern, una crida anual a la joventut valenciana que celebra els últims dies d'any en companyia de milers de joves que arriben des de multitud de llocs i que en plena convivència gaudeixen de la música en valencià.

Fins ací tot bé. El que no puc compartir com a pare són les condicions en què aquests joves estan instal·lats en zones d'acampades que sens dubte són pròpies d'un país tercermundista.

Si els festivals d'estiu poden tindre el seu espai d'acampada a l'aire lliure per l'absència del fred a les nits, no ocorre el mateix amb un festival que se celebra cada any en ple mes de desembre amb temperatures que a la nit ronda els zeros graus i alta humitat sense tindre uns mínims de confort per a mitigar aquesta temperatura.

Consolidat el festival, no pot l'Ajuntament de Tavernes ni la mateixa Generalitat permetre que no s'adopten mesures per a donar un confort i servei adequat a aquesta població flotant que segurament deixarà en el municipi milers d'euros de benefici (pregunten a bars i supermercats sobre aquest tema).

La instal·lació de carpes de protecció en les zones d'acampades, línies i connexions de llum per a les tendes de campanya, a més d'aigua calenta i major número de wc, són necessaris i bàsics en aquesta època de l'any? i si no es compta amb els mitjans no pot permetre's la seua continuïtat en les actuals condicions.

No podem permetre per més temps aquesta forma d'actuar ,perquè el contrari ens porta a un despropòsit amb la salut dels nostres joves.