Els Serveis Culturals de l'Ajuntament d'Oliva i l'Escola Municipal de Teatre obrin les portes a la sisena edició del Certamen «aMat» de Teatre Amateur, que comença este dissabte, 11 de maig, i acaba el 14 de juny amb els espectacles programats al Teatre Olímpia de la ciutat.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha presentat el programa previst fent referència al cartell del certamen, que té com a protagonista el cor «aMat» i escenifica «la nostra voluntat de continuar difonent els valors de la nostra cultura més arrelada i popular».

El certamen s'inaugura este dissabte, 11 de maig, a les 19 hores, amb Lletraferits & Comediants, de Gandia. Ignasi Moreno escriu i dirigeix «L'últim viatge a Treblinka», un homenatge a la valentia de Janusz Korczak, un metge polonés obsessionat amb la idea de l'educació infantil. L'obra transcorre a l'interior del gueto de Varsòvia, en un humil orfenat de xiquets polonesos durant la II Guerra Mundial.

Dissabte següent dia 18 de maig, a les 19 hores, arribarà el torn del Grup de Teatre El Rebollit amb la comèdia guanyadora del XIX Concurs de Teatre en valencià Salvador Soler i Soler, «Un cadàver a les postres».

El divendres 31 de maig, a les 22 hores, Xinglot Teatre arriba des de Pego amb el seu thriller «Encadenar paraules».

El dia 2 de juny, diumenge, a les 19 hores la companyia Kasiopea Teatre, de La Pobla de Vallbona, presentarà l'obra «Fills d'un déu salvatge».

La següent cita vindrà de la mà de la companyia Ambfiteatre, de Gandia, el divendres 7 de juny, a les 19 hores amb «Estimada Anuchka».

Els premis del «aMat» es lliuraran en la festa de cloenda, el divendres dia 14 de juny. Com és costum, l'Escola Municipal de Teatre posarà punt final al certamen amb l'estrena, fora de concurs, de la seua darrera producció: «Homes, dones i criatures».