Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

UNA DECISIÓ CONSCIENT I FERMA, PER BELLREGUARD

UNA DECISIÓ CONSCIENT I FERMA, PER BELLREGUARD

l a política es pot entendre com un tauler d'escacs, on hem d'analitzar la partida i saber en cada moment quina peça avançar per aconseguir el nostre objectiu. En aquest sentit hem d'analitzar la realitat concreta en la que vivim per saber quines eines utilitzem amb l'objectiu de transformar la societat i millorar la vida de les persones.

Actualment podem moure diferents peces i utilitzar diferents eines, entre elles els projectes municipalistes que adquireixen un gran potencial al impregnar-se de poble i autocentrar-se en realitats molt concretes i properes a la ciutadania. Projectes municipalistes conseqüents on, més enllà de les marques dels partits polítics, es relacionen i cooperen persones diverses, destinades a treballar pel benestar dels seus veïns i veïnes, i a dedicar quatre anys de la seua vida al servei de la felicitat de les persones del seu poble.

A Bellreguard, tenim un projecte municipalista liderat pel company i amic Àlex Ruiz. Un projecte progressista, participatiu i inclusiu que ha municipalitzat el servei de l'aigua, aportant uns beneficis de 74.000 euros en sols 6 mesos, ha convertit el poble en un referent en Participació Ciutadana, model participatiu reconegut i premiat per la Federació Valenciana de Municipis, ha defensat la nostre dret a viure plenament en la nostra llengua plantant-se front la imposició de Delegació de Govern, i ha garantit un lloc per als animals abandonats amb la creació de casetes per a acollir-los, entre altres millores necessàries com la neteja, l'estalvi energètic, la defensa del nostre patrimoni o la dignificació dels treballadors i treballadores municipals.

Un projecte municipalista que va prometre poc i ha fet molt, però encara li queda molt per fer. Tot el que queda per fer necessita de la nostra implicació i per aquest motiu estem il·lusionats de sumar-nos al projecte persones de diferents àmbits socials, perfils professionals i tradicions polítiques. Una candidatura plural per a consolidar les millores i avançar cap a un model de poble on les persones siguen el centre de les polítiques municipals, on poder ser socialment iguals, humanament diferents i completament feliços.

Un projecte de present i de futur, completament transversal per teixir complicitats entre els diferents agents que interactuen en el poble, inclusiu per donar acollida a totes les sensibilitats i veus del veïnat, i radicalment participatiu per caminar junts cap a un govern que governe no «per» al poble sinó «amb» el poble, colze a colze amb el protagonisme de la gent. Un co-govern que defense l'alegria i prioritze a les persones més vulnerables, un co-govern que servisca de nexe entre carrer i institució, un co-govern del poble per al poble.

A Bellreguard entren noves formes d'entendre la política, formes superadores del bipartidisme i de la vella política. Volem exercir una política des de la base, de baix cap a dalt, amb persones que utilitzen les peces d'escacs per a avançar en el tauler, com a grup, sense deixar-se ningú al darrere amb l'objectiu de que els peons puguen donar escac al rei, on el poble siga qui mane.

Hem donat el pas de concórrer a les eleccions municipals per poder governar amb la gent, per deixar a Bellreguard a les mans del poble. Sols amb la participació i implicació de la gent aconseguirem que Bellreguard siga imparable.

Compartir el artículo

stats