Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

carta al conseller D'EDUCACIÓ

Sr. Vicent Marzà: Demostre que defensa un model de planificació educativa equitatiu i just en l'adjudicació docent d'inici de curs 2019/2020.

Les xifres parlen per sí mateixa: les i els funcionaris de carrera d'Educació Infantil de la província de València que no hem rebut plaça definitiva pel curs 2019/2020 no podem ni aportar raons per estar més prop de casa sent mares/pares de família o atendre altres càrregues familiars/laborals precissament per no disposar de «la definitiva». A més a més, les places ofertades -front a les que sols disposem 48 hores per ordenar, realizar la sol·licitud telemàtica i acceptar, sense opció a cap consideració de baremació anteriorment detallada- estan catalogades amb el requisit lingüístic B2 d'anglés en un 62,56% dels casos, en detriment del 37,44% de la resta de les places per a les que no s'exigeix (incloses, en aquest darrer cas, les itineràncies).

Sr. Conseller, per què no podem optar en igualtat de condicions a les places que s'han destinat per a les i els companyes/s als que sí els han assignat «la plaça definitiva», o a les que destinaran als companys/es interins/es a setembre, tot i que a data de juliol ja tenen constancia que no estaran cobertes i s'hauran d'adjudicar a l'inici del curs escolar?

Vaig a posar-li un clar exemple basat en xifres obtingudes dels llistats dels llocs ofertats per Conselleria pels Mestres d'Educació Infantil a la comarca de la Safor: docents als quals Conselleria els han assignat plaça definitiva i per tant, han pogut accedir a la comissió de servei. Al primer llistat publicat, corresponent a les adjudicacions de les comissions de servei (base segona) es van assignar 8 places, distribuïdes a les següents localitats: el Real de Gandia (1), Gandia (2), Benifairó de la Valldigna (1), la Font d'en Carròs (1), Barx (1), Tavernes de la Valldigna (1) i Xeresa (1).

Posteriorment, per causes socials (base tercera) es van concedir 22 places més distribuïdes en les poblacions de l'Alqueria de la Comtessa (1), Almoines (3), Oliva (4), Pego (2), Gandia (5), Grau de Gandia (1), Daimús (2), Xeresa (1), Xeraco (1) i Tavernes de la Valldigna (2).

Totes elles sumen 30 places de Mestres d'Educació Infantil a la comarca de la Safor sense cap requisit lingüístic de lengua estrangera anglés (B2). En canvi, al llistat d'adjudicacions en el que hem de sol·licitar plaça el personal funcionari de carrera al que no han dotat de plaça definitiva, situació en la que jo em trobe, junt al personal funcionari en pràctiques -parle d'un llistat publicat en data 29/07/2019- sols ofereixen 3 places a tota la comarca de la Safor i totes elles, en el requisit lingüístic de B2 de lengua estrangera anglés: Gandia (2) i Bellreguard (1).

Pot comprovar que l'oferta plantejada no és gens equitativa per a uns (als quals han concedit la plaça definitiva, destinant un 90% de les places de la Safor per a les comissions de servei), que per als altres (relegant únicament un 10% de les places tan pels funcionaris de carrera com els que es troben en pràctiques, que ens hem quedat sense poder optar a d'elles) tot i que els funcionaris de carrera vam obtindre la plaça en la mateixa convocatoria -oposicions 2018- i tanmateix disposem de càrregues familiars, laborals, etc. que, pense que igualment deurien ser estimades sota baremació.

No és suficient el fet de no poder disposar de plaça definitiva, en detriment dels nostres companys/es als que sí els han concedida en igualtat de condicions, sinó també limitar-nos les places disponibles d'aquest mode? A quina situació ens relega Conselleria tot i ser funcionaris de carrera?

Tanmateix és absolutament injust que les jubilacions de maig, juny, juliol, etc, ja tramitades, així com a places lliures del concurs de trasllats i posterior comissió de servei que han quedat sense ocupar en juliol, etc, no s'hagen incorporat a la nostra convocatòria.

Sincerament, Sr. Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i Sra. Directora General de Personal Docent MªÁngeles Herranz, sota el meu criteri, el llistat provisional de vacants que van fer públic el dilluns 29 de juliol per la vesprada destinat al personal funcionari de carrera i el personal funcionari en pràctiques és sectari i arbitrari pel que fa a les places de Mestres d'Educació Infantil a la Safor, li ho demostre en xifres i dades reals, i no precissament per qüestionar el requisit lingüístic de lengua estrangera B2 que ja està més que descompensat com a punt de partida, sinó perquè les 3 úniques places per Infantil a la comarca tan sols semblen resultar d'un «rebuig de places» que han «sobrat» dels i les companys/es que han atorgat la plaça definitiva i han pogut sol·licitar comissió de servei.

Tanmateix, aquesta oferta alberga l'inconvenient de no incloure places a les que els mestres de carrera sí deuriem poder accedir sense tindre que veure'ns perjudicats per la posterior adjudicació de places que ofertaran a primers de setembre.

Sota el meu modest parèixer, Sr. Conseller, considere que l'equitat i igualtat deuen regir tot el proces d'adjudicació de places, i no veig que aquest haja sigut el cas, les xifres són més que evidents.

És per això que li demane que advoque per la transparència i la igualtat en les possibilitats docents d'obtindre una destinació en igualtat de condicions de places i valoració de les càrregues familiars/laborals dels funcionaris, tan amb plaça definitiva com funcionaris de carrera, i no per bloqueig/obertura de determinades places, en determinats destins, en determinates situacions, quan justament correspondria distribuir-les democràticament i prenent com a punt de partida el personal docent que opta a d'elles sota dos conceptes primordials: la claretat i l'equanimitat del procés per a tothom. Atentament.

Compartir el artículo

stats