L'Ajuntament de Gandia ha renovat l'adhesió al Plan Platea del Ministeri de Cultura, que li permet alleugerir costos pel que fa a la programació teatral al Serrano, ja que el Ministeri es compromet a fer-se càrrec d'una part important de la despesa que no es cobreix amb la venda d'entrades, segons ha explicar el regidor de Cultura, Nahuel González.

Sense anar més lluny i gràcies a eixe Plan Nacional Platea, Gandia pot portar obres del nivell de la que es representa hui divendres, a partir de les 20.30 hores, al Teatre Serrano. Es tracta de «Mariana Pineda», original del gran escriptor Federico García Lorca, i dirigida per Javier Hernández-Simón amb actors i actrius de la talla de Laia Marull, Aurora Herrero o Óscar Zafra.

Diu el propipo Nahuel González que «és important la representació d'este funció pel que significa també l'obra de Lorca, en l'aniversari de la seua mort i per a la recuperació i posada en valor de la Memòria Democràtica».

Renovació del Full Cultural

González ha informat que estan en marxa els preparatius per a l'inici, la pròxima setmana, dels treballs de canvi del sistema de climatització del Teatre Serrano, els quals duraran dos mesos.

etI es que el regidor va compareixer ahir per a informar de que el Full Cultural de Gandia ha renovat la seua imatge i s'apropa als barris.

Coincidint amb l'inici del mes de novembre, el format també varia amb apartats per àrees temàtiques concretes: música, cinema, teatre, exposicions, conferències, biblioteca, visites/excursions, Arxiu Històric Municipal, infantils, museus... .

«Volem fer-lo més còmode i accessible a la ciutadania, també amb un format digital nou per a les xarxes socials... I ens hem proposat que l'edició en paper arribe a tots els centres socials dels barris», comenta el regidor de Cultura de Gandia.