L'Ajuntament de Palma de Gandia va posar en marxa ara fa més de dos anys un nou projecte anomenat «Cercafem», consistent en que un grup de voluntaris, tant de la localitat com de fora, feien eixides periòdiques (una bimensualment, sempre en diumenges pel matí) per tal de conservar, netejar i protegir l'entorn natural del poble de Palma (rius, barrancs, muntanyes, o camins rurals).

Preparats amb motxilles, guants, bosses de fem i tot els materials necessaris per a la neteja, un grup de 10-12 voluntaris dedicaven alguns matins del diumenge per cuidar el seu entorn natural i, alhora, gaudir dels paratges del terme municipal.

Ara, esta inciativa vol anar més lluny, després de les converses entre els dos ajuntaments veïns de Palma i d'Ador. Este projecte s'ha millorat de manera que va a ampliar-se tant la zona d'actuació com el nombre de participants en el voluntariat, ja que el nou grup de «Cercafem» passa a estar gestionat mancomunadament per ambdós ajuntaments.

La iniciativa es troba hores d'ara en el període d'inscripció o alta de voluntaris mitjançant el grup de WhatsApp que els ajuntaments han creat per l'ocasió i que està siguent tot un èxit, doncs ja hi ha adherits més d'una trentena de persones.

La inscripció és molt senzilla ja que sols s'ha de d'enviar «Alta Cercafem» al número de telèfon 654 543 400 i els ajuntaments el donaran d'alta al grup de WhatsApp on s'envia la informació periòdica de la ruta, la data, el material a portar, la dificultat de la ruta o el punt de trobada.

Els interessats en gaudir de la natura i a més a més, participar activament en la millora del nostre entorn natural, poden apuntar-te al grup de voluntaris.