13 de noviembre de 2019
13.11.2019
Levante-emv

La Mancomunitat de la Valldigna crea una brigada forestal per a Simat, Benifairó i Barx

La decisió ve presa per l'enorme espai de muntanya i riu que sumen els tres pobles i la impossibilitat de dur-ho a terme de manera individual

12.11.2019 | 20:33
La Mancomunitat de la Valldigna crea una brigada forestal per a Simat, Benifairó i Barx

La Mancomunitat de la Valldigna, formada pels Ajuntaments de Barx, Benifairó i Simat, ha creat una brigada forestal, a més de contractar una empresa també de serveis forestals. Este projecte forma part de les diferents iniciatives per donar servei als tres pobles mitjançant aquesta entitat supramunicipal.

La decisió ve presa per l'enorme espai de muntanya i riu que sumen els tres pobles, i la impossibilitat que individualment puguen fer front a les necessitats de treballar fructuosament en espais territorials tan amplis.

Les tasques que desenvoluparà la brigada forestal de la Mancomunitat de la Valldigna inclouen el manteniment relacionat amb el projecte de rehabilitació de la ribera fluvial del riu Vaca, l'execució i control de tasques de manteniment contemplades als Plans Municipals de Protecció contra incendis, l'assessorament i execució de les tasques relacionades amb la catalogació i el manteniment de sendes forestals dels pobles mancomunats, així com la gestió dels processos pel que fa a la catalogació d'espais forestals de la Valldigna com a Paratges Naturals Municipals sense oblidar el manteniment i poda de zones recreatives municipals.


Contractacions

A més d'aquesta brigada i gràcies a l'ajuda rebuda de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball amb els programes EMPUJU i EMCUJU, s'ha contractat també dos administratius, un graduat en Belles Arts, una fisioterapeuta i un tècnic superior en animació sociocultural. Amb aquests contractes, la Mancomunitat pretén donar serveis als tres pobles, aplegant allà on individualment cada ajuntament no pot atansar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook