L'Ajuntament de Gandia ha encetat el projecte «Repte Solidari» de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, amb l'objectiu que cada any es publique un llibre de poesia o narrativa amb il·lustracions d'artistes que seran venuts per a incrementar els fons per a la investigació contra el càncer.

El repte l'inaugura el poemari «El Ojo cósmico», d'Adriana Serlik, que es presentarà el 13 de desembre, a les 19.30 hores, al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja amb recital i actuació musical de Sixte Escrihuela Burguet.

Tot seguit s'obrirà, a la sala Carroç i Centelles del mateix Palau Ducal, l'exposició de les obres dels il·lustradors Ana Amesti, Antoni Durà, Borja Avargues, César Blay, Chi-Chang Hsieh (Taiwan), Federico Romaguera, Félix Toledo, José Climent, Josep Basset, Lety Sanz, Lluís Romero, Pere Millet, Pilar González, Sandra Díaz, Teo Brunet, Teresa Cháfer i Xaro Bonilla.

Els llibres es poden adquirir per 10 euros i les il·lustracions amb una espècie de subhasta.

En «El Ojo cósmico» Adriana Serlik narra, a través del llenguatge poètic, el seu propi procés pel càncer i el linfoma, «totes les meues pors i, després, el repte de seguir vivint... Al 2005 em van donar tres anys de vida i estem quasi al 2020. Per tant, no s'ha de perdre l'esperança, ja que el càncer no és sinònim de mort, sinó de vida o una malaltia crònica».

Aquest projecte ha estat presentat aquesta setmana per la regidora de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, l'escriptora, Adriana Serlik, la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra i la presidenta de l'AECC Gandia, Maribel Codina.