La XXVII Cursa del Raval-Memorial Vicent Mañó tindrà lloc demá divendres festiu, 6 de desembre. Una prova popular totalment consolidada i arrelada en el calendari de curses de la ciutat i la comarca. Un any més, l'Associació de Veïns de Raval, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia, organitza aquesta prova esportiva. La prova ha estat presentada per la presidenta de la Junta de Districte de Raval, Amparo Victoria; la regidora d'Esports, Lydia Morant; i Toni Orengo i Paco Perelló, com a organitzadors de l'Associació de Veïns de la barriada.

La jornada atlètic popular començarà amb les proves infantils a les 9.45 hores, seguides de la cursa de la Fundació Espurna per posteriorment, a partir de les 11.30 hores, donar la eixida a la prova dels adults. El circuit dels majors, de 10 quilòmetres, recorrerà els carrers del Raval, Centre Històric, parc d'Ausiàs March i el polígon Benieto.

La prova ja compta amb vora 1.500 inscrits, però els interessats en participar encara poden fer la inscripció al web www.somesport.com o el mateix dia de la cursa al col·legi Sant Francesc de Borja. El preu és de 7 euros per als adults i 3 euros per als menuts.

Els participants podran retirar els dorsals hui dijous de 18 a 21.00 hores a Forum Sport i per a les categories menors en Arlequín al centre comercial Myo Gandia. El dia de la prova, el lliurament tindrà lloc de 9 a 11 hores al col·legi Sant Francesc de Borja. El servei de dutxes per als participants s'ha establert al pavelló de Raval.

En la presentació de la Cursa, la regidora Lydia Morant va destacar que es tracta d'una 10K homologada per la Federació que atrau molts corredors de fora de la ciutat i ha convidat a la ciutadania en general a que acudisca al recorregut per animar els atletes. «És important reconéixer que es tracta d'una de les poques proves que també compta amb una categoria com la de la Fundació Espurna», va dir Morant.

Amparo Victoria, regidora i presidenta de la Junta de Districte de Raval, ha volgut agrair a «l'Associació de Veïns tot el treball i col·laboració desinteressada que realitzen per la ciutat. Són ja 27 edicions i això demostra l'èxit de la carrera». També va voler agrair el treball de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, el Club El Garbí i els més de 150 voluntaris de barri perquè la cursa siga un èxit.

Toni Orengo ha agraït al consistori, empreses i entitats, la col·laboració i ha destacat la importància de la figura de Vicent Mañó. «Som la cursa més antiga de Gandia i una de les característiques que més ens enorgullix són els gairebé 1.000 xiquets que participen en les diferents categories», afegint que «intentem reinventar-nos tots els anys i aportar molta animació durant el recorregut». Orengo també ha informat que s'ha preparat «una sorpresa al parc Ausiàs March» que serà revelada el dia de la cursa.

Per la seua banda, Paco Perelló ha recordat que aquest any es manté el sentit del recorregut que es va introduir l'any passat donat el bon resultat que va tindre la passada edició de manera que l'eixida serà des del carrer Pellers en direcció a l'Avinguda del Raval i l'Institut Maria Enriquez.

Sobre les categories, Perelló ha explicat que s'han preparat recorreguts per a les categories infantil, aleví, benjamí, prebenjamí, piponets, a més de la prova reina, totes elles en categoria femenina i masculina.