L'Ajuntament de Guardamar de la Safor ha finalitzat les obres d'adequació d'un espai municipal per a la gestió i control de les colònies de felins. Amb aquest espai s'inicia un Pla de Gestió Integral de Colònies de felins amb la finalitat de controlar i evitar en la mesura del possible la indiscriminada proliferació de colònies a Guardamar i el conseqüents problemes problemes reproductius directes i la brutícia pels carrers.

La gestió de l'espai serà realitzada per l'Associació Local Gatets de Guardamar amb la que pròximament l'Ajuntament formalitzarà un conveni de col·laboració per al bon ús de les instal·lacions i potenciació de l'adopció dels felins.

En paraules de l'alcaldessa del municipi saforenc de Guardamar, Anabel Ferrer, «estem davant d'un projecte pioner a la Safor per a gestionar la proliferació indiscriminada de colònies de felins, el projecte té dues finalitats una controlar la de gestionar de forma correcta la població de felins i l'altra potenciar l'adopció dels mateixos per particulars. Tot este projecte ve acompanyat amb una campanya de neteja de terrenys abandonats amb la finalitat d'una gestió ordenada del nostre terme municipal i eradicar qualsevol focus de plagues o colònies indiscriminades».