Els pilotaris de Piles, Punxa i Vercher; els xeraquers, Canari i Ibiza, i el jove d'Oliva de només 17 anys, Javi López, seran els representants de la comarca de la Safor en la Lliga Bankia-Trofeu Diputació de València de Raspall de l'any 2020. A més dels jugadors, la Safor també estarà present a la competició més important de l'any amb els equips que porten els noms dels Ajuntaments d'Oliva i de Xeraco i, lògicament, quatre municipis seran seus de les partides: Xeraco, Oliva, Bellreguard i Piles.

El tret d'eixida del campionat tindrà lloc el divendres, 10 de gener, al trinquet del Genovés mentre que l'última partida de la fase regular o lliga de tots contra tots es disputarà el 15 de març a Villanueva de Castellón, en la veïna comarca de la Ribera Alta.

Com en esta competició s'han configurat sis equips participants, la fase regular constarà d'un total de 30 partides que també es jugaran en els trinquets de la Llosa de Ranes, Guadassuar, Sueca, Alzira, Ontinyent, Dénia i Xàbia, a més dels esmentats del Genovés i Villanueva de Castellón i els quatre de la Safor.

Tots els equips

La configuració dels equips participants i els ajuntaments als quals representen és la següent: Barxeta: Moltó, Raúl i Ibiza; Xeraco: Ian, Canari i Ricardet; Alzira: Pablo, Seve i Lorja; Oliva: Vercher, Sanchis i Javi López; Villanueva de Castellón: Marrahí, Roberto i Gabi, i el Genovés, amb Punxa, Tonet IV i Néstor.

Una vegada acabada la fase regular de la Lliga Bankia, els quatre primers equips de la classificació accediran a les semifinals, que es jugaran a anada i tornada. Posteriorment, només quedarà decidir el títol amb una final que serà a partida única. Les seus de les semifinals i de la final enacara estan per decidir.

Pel que fa al sistema de puntuació, en la XXVII Lliga Bankia - Trofeu Diputació de València en la modalitat de raspall les partides es jugaran a sis jocs, eixint els dos equips en iguals a 0. La victòria també estarà premiada amb 2 punts mentre que l'equip derrotat en sumarà 1 punt si arriba a 20.

En la formació dels equips participants crida l'atenció l'absència del resto del Genovés, Sergio, vigent campió, o del mitger oliver, Brisca, donat que tots dos estan lesionats.

Una altra qüestió important és la presència d'alguns joves pilotaris que debuten com són el piler Vercher o els punters Ibiza o Javi López. El cas d'este últim és el més significatiu perquè, amb només 17 anys acabats de complir, es convertix en el pilotari més jove del planter de participants.

La partida inaugural del divendres que ve, dia 10, al Genovés, la jugaran els equips de l'Ajuntament de Barxeta (Moltó, Raúl i Ibiza) i l'Ajuntament de Xeraco (Ian, Canari i Ricardet).

Escala i Corda

La Lliga Bankia d'escala i corda complirà la seua edició número 29 i participaran set equips. La jornada inaugural és el 10 de gener a Vila-real mentre que l'última partida es jugarà el dia 4 d'abril a Massamagrell. La fase constarà de 42 partides i, a més, visitarà les localitats de la Pobla de Vallbona, Vilamarxant, Guadassuar, Sueca, Bellreguard, Alzira, Pedreguer, Dénia, Xàbia, Murla, Benidorm, Benissa, Petrer, Castelló, Borriana i València (trinquet Pelayo).