Els dinosaures del Juràssic centren enguany el Porrat de Benirredrà-Gandia, que es desenvoluparà este cap de setmana, del 17 al 19 de gener de 2020. Així ho confirmar ahir l'alcalde, Emilio Falquet, qui, en companyia del regidor delegat de Política Festiva de l'Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, van presentar en roda de premsa les activitats previstes per al Porrat, declarat Festa d'Interés Turístic Local en 2010 per la Generalitat Valenciana, i on col·laboren any rere any els dos ajuntaments.

L'alcalde de Benirredrà va explicar que, enguany, els dinosaures marcaran les activitats amb actuacions al carrer. «Creiem que tindrem un Porrat tradicional, amb les activitats que ja es realitzaven, però amb més novetats».

El regidor Prieto va destacar la col·laboració amb la Corporació de Benirredrà que possibilita aquest cap de setmana d'activitats i va incidir el cicle de música clàssica a l'Ermita. «L'Ermita és un dels llocs singulars del Porrat, que articulava l'antic Porrat i una manera de fer-la valdre desenvolupant aquests concerts allà».

La festa envairà els carrers de Benirredrà este cap de setmana. Durant el matí de divendres 17, els més menuts podran gaudir a la plaça de l'Església del Porrat a l'escola amb jocs populars i activitats destinades a escolars.

Un pregó teatralitzat inaugurarà oficialment el Porrat, enguany a càrrec del Tio Vicent de la Terreta, vigilant de la Cova del Puntal del Gat.

A les 20.45 hores serà el torn de l'espectacle de foc i animació «Passe de dinosaures» i posteriorment, a les 21 hores, es procedirà a la crema de la foguera. La crema es farà a la plaça de l'Església en lloc de l'Ermita per evitar possibles incidents a la muntanya, tal com indica la nova legislació.

A les 23.30 hores la Carpa del Porrat serà escenari per a la música amb l'actuació del grup La Sede.

El dissabte 18 serà la jornada escollida per gaudir del mercat típic: llocs de temàtica valenciana que ofereixen artesania i productes gastronòmics als visitants en horari de 11 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

El mercat tindrà zones d'exposició amb rèpliques de fòssils i ous de dinosaures i panells amb imatges de dinosaures, amb música i efectes de so corresponents a la temàtica. A més es comptarà amb zona on els més menuts podran, amb brotxes i estris, desenterrar i descobrir esquelets de dinosaures i gaudir d'atraccions infantils.

A partir de les 23.30 hores, a la Carpa del Porrat, hi haurà sopar i ball amb la discomòbil Prosonik- Festa Remember.

Els actes del diumenge 19 de gener començaran a les 11 del matí a la plaça de l'Església amb els tocs històrics medievals de campanes a càrrec de l'Associació de Campaners de Benirredrà i la Colla de Campaners de l'Alqueria de la Comtessa.

El cicle de música clàssica tindrà lloc a les 12 hores a l'Ermita i tindrà com a repertori obres dels grans mestres del Barroc a càrrec de professorat de Conservatori de Música José Climent d'Oliva sota la direcció de Telmo Gadea.

A les 12.30, a l'església de Sant Llorenç, està prevista la tradicional benedicció d'animals i repartiment de pans beneïts que deixarà lloc a les 13 hores a l'actuació de la Muixeranga de la Safor.

A partir de les 14.30 serà el moment del dinar amb les cassoles d'arròs al forn a la carpa del carrer Tramuntana.

La programació finalitzarà amb la cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de La Safor pels carrers del poble.