Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ròtova recupera la senda botànica del barranc d'Atanasi

L'actuació és possible amb ajuda del Patronat Provincial de Turisme i la col·laboració del Centre Excursionista

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Ròtova ha recuperat la senda botànica del barranc d'Atanasi amb una ajuda del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, que ascendeix a 1.600 euros. En el disseny del projecte i en els treballs de col·locació dels panells hi ha col·laborat el Centre Excursionista de Ròtova, una entitat amb una dilatada trajectòria mediambientalista en el municipi.

El regidor de Turisme en l'Ajuntament de Ròtova, Gustavo Morant, ha destacat «la importància de recuperar espais com el barranc d'Atanasi i oferir recursos complementaris per a la gent que vol apropar-se als nostres paratges. La senda botànica, a més, és una ferramenta didàctica molt interessant, ja que la gent que s'hi aprope pot conéixer de primera mà les espècies botàniques, sobre el territori, i accedir-ne a la informació específica de cadascuna d'elles».

La senda botànica està formada per tretze panells sobre suports de fusta distribuits al llarg de la senda del barranc, que expliquen les característiques de més d'una vintena d'espècies. Els panells estan ubicats entorn a les espècies botàniques reals per tal que les persones en tinguen els referents vegatals directament.

A banda de les diferents espècies, els panells també expliquen com viatgen les plantes, la relació amb l'aigua o els usos de les plantes aromàtiques.

El barranc d'Atanasi, així com un 75 % de la massa forestal del municipi, es van veure afectats l'abril de 2011 per un incendi forestal que es va iniciar a Benicolet. Els panells de la senda botànica van ser destruïts també quasi en la totalitat i ara s'hi han recuperat.

Aquell desastre ecològic, que va suposar un dels incendis més greus de l'any 2011 a la Comunitat Valenciana, va destruir espais d'una gran biodiversitat que durant dècades s'havien salvat de les flames. Pero el microclima que suposa esta part de la Serra Grossa ha permés una recuperació que hui ja permet vore arbres de considerables dimensions, i, de fet, són molts els qui han tornat a organitzar rutes per a gaudir de la bellesa dels espais naturals de Ròtova. La ruta del barranc d'Atanasi figura entre los propostes més interessants per endisar-se en la natura del bosc mediterrani.

Compartir el artículo

stats