Les activitats de l'Agenda de la Xarxa d'infraestructures verdes de Gandia (XiveGa´t) arranquen demà diumenge, 26 de gener, amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. La jornada inclou una ruta interpretativa pel Riu Serpis, a càrrec d' Ismael Aznar programada a les 11 hores des del Mirador del Serpis. L'activitat es totalment gratuïta.

Organitza esta activitat l'àrea de Gestió Responsable del Territori amb l'objectiu de incidir en la conscienciació, la conservació i la posada en valor del medi ambient i els espais naturals.

Les activitats programades per al primer trimestre de l'any 2020 estàn pensades al voltant de cinc celebracions o efemèrides en cinc àmbits diferents: Dia Mundial de l'Educació Ambiental; el 2 de febrer, Dia Mundial dels Aiguamolls; el 23 de febrer, la Festa de l'Arbre; el 7 de març, l'Any Internacional de la Sanitat Vegetal i el 21 de març, el Dia Internacional dels Boscos.

En realitat és l'excusa per anar més enllà de la celebració un dia a l'any i conscienciar la ciutadania sobre l'estima i el respecte del medi ambient, explica Alicia Izquierdo, regidora delegada de Gestió Responsable del Territori en l'Ajuntament de Gandia, qui ha presentat l'agenda acompanyada per la representant d'Ideari Coop (que gestiona la XiveGa't), Helena Paricio.

En l'acte de la presentació de l'Agenda de la Xarxa d'infraestructures Verdes de Gandia també es va confirmar que durant el 2019 els espais naturals de Gandia que formen part de la XiveGa't (Paratge Natural Municipal Parpalló- Borrell; Espai Natural de la Marjal de la Safor; Xarxa de Miradors de Gandia; Anella Verda de Gandia; Cova del Parpalló; Espai Natural de l'Auir; Xarxa Municipal de Sendes i Castell de Bairén) van rebre un total de 8.286 visitants, 24.049 des de la creació de la xarxa al 2016.