La Federació de Moros i Cristians d'Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Oliva, ha organitzat per al dissabte que ve l'acte de nomenament dels càrrecs festers de 2020, a les 19 hores, en el Teatre Olímpia, i el sopar de gal·la posterior en els Salons Bacarrá, tot emmarcat en els actes de la celebració del Mig Any Fester.

Enguany, per primera vegada, tres dels quatre càrrecs els ocupen dones, fet que contribuix molt en la normalització de la presència de la dona en la Festa de Moros i Cristians d'Oliva, segons ha destacat l'entitat que presidix Óscar Prieto.

L'any passat va ser el primer a realitzar l'acte del nomenament de càrrecs al Teatre Olímpia, dotant a l'acte de més solidesa i continguts. Enguany, de nou, i al mateix escenari, participaran com a protagonistes els capitans i ambaixadors de 2020, corresponents a la Filada Masers, pel bàndol Cristià, i a la Filada Taifes, pel bàndol Moro.

Començaran així les celebracions del Mig Any Fester dels Moros i Cristians d'Oliva, que es duran a terme este dissabte 1 de febrer, i també el dissabte 8 de febrer, quan tindrà lloc el tradicional concurs de putxeros i el lliurament de premis del Concurs de Cartells.

«La presència de tres dones entre els càrrecs és una molt bona notícia i demostra el compromís que els festers i festeres tenen amb la igualtat i amb la normalització de la presència de la dona en la Festa de Moros i Cristians d'Oliva. A aquest compromís se suma l'esforç de les Capitanies i de la resta de Filades per mantindre, i inclús elevar el prestigi d'una festa d'Interès Turístic Autonòmic», ha declarat la regidora de Festes, Yolanda Navarro. El nomenament del dissabte pròxim inclourà també la presentació de l'abanderat de la Federació per a l'any 2020, Guillem Martínez Sendra.

En primer lloc es cridarà a l'escenari als càrrecs Festers de 2019, que rebran als capitans i ambaixadors de 2019, i els lliuraran un pergamí com a símbol del traspàs del càrrec.

Els càrrecs festers dels Moros i Cristians d'Oliva 2020 són: Bàndol Cristià, Filada Masers. Capitana, Rosana Lloret Ferrer i ambaixadora Cristina Ureña Codina. Bàndol Moro, Filada Taifes. Capitana, Susana Ferrer Salort i ambaixador Juan Manuel Aracil Portes.

Cada càrrec, des de l'escenari, realitzarà un discurs adreçat als festers, dels quals seran representants en l'exercici Fester de 2020.

Per tancar l'acte, pronunciarà el seu discurs Óscar Prieto Ramos, actual president de la Federació de Moros i Cristians d'Oliva. Prieto va ser elegit a les eleccions celebrades el 17 de novembre de l'any passat.