El Conservatori Professional de Música Josep Climent d'Oliva Josep Climent s'ha sumat a les commemoracions del 250 aniversari de Beethoven, un dels músics més notables de la història, i ha programat una sèrie d'activitats per a homenatjar al gran compositor alemany. L'objectiu és donar a conéixer al gran públic l'obra d'un dels millors compositors de música clàssica de tots els temps.

L'Any Beethoven sorgeix a iniciativa del Conservatori i inclou una sèrie de concerts i audicions oberts a tota la ciutadania que es desenvoluparan al llarg del present any dins de les seues instal·lacions educatives.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oliva a través de les Regidories d'Educació i la de Cultura i Música, ha estat presentada pel director del conservatori, José Tomás Estornell; la coordinadora de l'activitat, Patricia Gasque; la regidora d'Educació, Maria Josep Llorens, i del regidor de Cultura i Música, Julio Llorca.

«La majoria de concerts es realitzen al nostre conservatori però també hi ha un concert al Teatre Serrano el pròxim 8 de maig a les 20 hores, on actuarà l'orquestra del conservatori junt amb alumnes de piano», assenyalava Estornell.

L'Any Beethoven constarà de 8 concerts i tres audicions d'alumnes del centre. A més, tota l'activitat docent girarà al voltant de la figura d'aquest compositor alemany. La primera de les activitats està prevista per al pròxim dijous, 20 de febrer. Tots els concerts i audicions són gratuïts.

Tant els representants del conservatori com els de l'ajuntament han animat a tots els ciutadans a gaudir de la música amb aquesta iniciativa.