El Teatre del Raval de Gandia acull a les 19.30 hores de hui divendres la projecció del documental «Énfasis, Historias de VIHda», projecte dirigit per la valenciana Pilar Devesa amb l'objectiu de mostrar la cara més positiva de les persones afectades pel virus que son gent normal, que porta una vida normal. La projecció s'emmarca en el cicle de Cinema Documenta(')t que programa trimestralment el Raval i l'entrada és gratuïta. En acabar el documental, s'obrirà un col·loqui amb l'autora, Pilar Devesa qui, a més, és la responsable del Comité Antisida de la Comunitat Valenciana.

El documental pretén normalitzar les històries de VIHda a través de la reflexió col·lectiva que desgrana, a mode de recorregut terapèutic.

La projecció es farà en versió original amb subtítols en valencià. La durada és de 30 minuts. Guió i direcció: Pilar Devesa.

El documental de hui divendres ha estat reconegut i guardonat en diferents festivals de cinema. Va resultar guanyador del XV Festival Internacional de Cine LGTBI 2017; Selecció Oficial del Nahia Film Fest, curtmetratges sobre sexe, gènere i erotisme 2017; Millor Curtmetratge Documental del XV Festival de Cine LGTBI, Equador 2017 i també seleccionat per al Festival de Cine Queer de Bucaramanga, Colòmbia, entre altres.