L'Ajuntament de Gandia recordarà el 3 de març de cada any la figura del seu il·lustre escriptor, Ausiàs March, perquè és la data en què va faltar el poeta (03-03-1459). Enguany mateix ha programat un espectacle al Teatre Serrano fixat per a hui dijous a partir de les 20 hores. Es tracta d'una iniciativa de versos, música i projecció d'imatges al voltant dels «Cants d'amor i de mort», d'Ausiàs March, orquestrat pel grup Melodemodomies.

La Societat Literària Saforíssims que col·labora en esta iniciativa, pretén convertir el 3 de març en l'epicentre d'unes jornades on es remarque la figura del poeta.

Segons Ferran Garcia-Oliver, membre de Saforíssims, «March és patrimoni de tots, i per això demanem que la institucionalització d'aquesta iniciativa es mantinga independentment dels signes polítics. Este 5 de març comencem de manera modesta i esperem que es vaja forjant en alguna cosa més gran».

Joan Deusa, també en representació de la Societat Literària Saforíssims, comenta que «una figura com Ausiàs March hauria d'estar molt més present a la ciutat en el seu dia a dia. Per això hem pensat en un projecte de futur que té aquesta iniciativa com a punt de partida. El nostre desig és poder tindre el pròxim any a experts en Ausiàs March perquè coneguen la ciutat i que es genere una bibliografia. A més, la nostra intenció és col·laborar amb els traductors que vindran a Gandia amb motiu de la Setmana Literària o convidar als músics a interpretar els seus textos mitjançant un concurs amb el qual obtindre peces musicals». Deusa proposa que s'instal·le una placa on va ser la residència del poeta.

El regidor de Biblioteques, José Manuel Prieto, afirma que «pensem que activitats com la Setmana Literària passarà a celebrar-se durant un mes», mentre que el regidor Nahuel González declara que «reivindicar la figura d'Ausiàs March és una responsabilitat de tots. La seua figura pot implicar molts beneficis per a la ciutat en diversos àmbits com la cultura o el turisme», i diu que el parc Ausiàs March potser un bon lloc per continuar amb iniciatives que reivindiquen la figura del poeta.