L'artista de Barcelona, Elisa Capdevila, ha finalitzat el mural en el que ha treballat durant 11 dies (interromputs per la covid-19), i que parla de la infantesa. El mural, ubicat al jardí de la Casa de Cultura, la Marquesa, ocupa una superfície de 18x7 metres.

Es tracta, segons destaca el regidor de Cultura, Nahuel González, "d'un mural de gran importància perquè l'artista va tindre que aturar-ho a causa de la covid-19 i especialment per la temàtica. Parla de la infantesa més feliç i la més dura, que representa als menuts, com viuen, en uns moments en els que els xiquets han demostrat una gran responsabilitat".

González senyala que a Gandia "continuem fent muralisme, encara que enguany en farem menys a causa de la covid-19, però volíem acabar éste, encarregat abans de la pandèmia".

Per la seva banda, la regidora de la Infantesa, Liduvina Gil, felicita a l'autora "pel gran treball que mostra eixa doble realitat i els dies més obscurs que hem viscut".

La pròpia artista, Elisa Capdevila, ha agraït a l'Ajuntament de Gandia i al Serpis Urban Art Project la invitació. Sobre l'obra ha destacat la pintura realista que la caracteritza i que en el cas s'este mural representa la infància, i com una mateixa situació pot ser viscuda de forma diferent. Ho representa a través d'una imatge d'un xiquet bufant espelmes d'aniversari. Elisa Capdevila considera que sempre es representa la infància relacionada amb la felicitat, per això ha pintat una mateixa imatge des de dues perspectives, una amb colors més freds i altre més càlids.

Sergio T. Almela, codirector i coordinador del Serpis Urban, ha agraït a Elisa Capdevila la invitación per a pintar a Gandia, ja que té un agenda internacional molt ocupada i ha pogut finalitzar el mural que començà abans de la covid-19.

Elisa Capdevila és una artista de 25 anys que va començar la seva formació de forma autodidacta i després a través de la Acadèmia d'Art de Barcelona i Florència. Ha rebut diversos premis i ha participat en diversos festivals de art urbà i ha realitzat intervencions públiques.