19 de junio de 2020
19.06.2020
Levante-emv

Esther Climent Gosp, d'Oliva, guanya el Carmesina de la Safor

El relat premiat per la Mancomunitat té València com a escenari

19.06.2020 | 15:47
Esther Climent Gosp.

L'obra "Heli Argilés i la roca segelladora", d'Esther Climent Gosp, d'Oliva, ha guanyat la vint-i-novena edició del Premi Carmesina de narrativa infantil, que convoca la Mancomunitat de Municipis de la Safor. El premi és de 3.000 euros i inclou la publicació de l'obra.

També se'n publiquen algunes obres finalistes, si l'editorial ho estima oportú. La publicació de les
obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions i compta amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. A pesar que es va ajornar la reunió del jurat del Premi per motius de la Covid-19, finalment la Mancomunitat de la Safor va decidir reprendre el normal funcionament i atorgar el premi.

Esther Climent Gosp va nàixer a Oliva el 1995. Graduada en Odontologia per la Universitat de València, compagina la seua professió amb la seua dedicació a l'escriptura. Ha participat com a col·laboradora habitual en Gargots Revista Literària, i actualment forma part del seu consell editorial. Gargots és una revista literària que té com a objectius promocionar i fer visibles a nous joves escriptors de la Comunitat Valenciana. També forma part de Saforíssims, Societat Literària. Apareix com l'autora més jove recollida a "Gandia, Capital Literària: Antologia de textos actuals de la Safor-Valldigna" (Lletra Impresa Edicions, 2018). A més a més, alguns dels seus relats han estat publicats a Núvol, el digital de cultura (Foc, 2014; Cos en blanc, 2017). El relat curt, l'haiku i la tanka són les formes principals de les seues creacions.

L'obra guanyadora tracta d'Helena Argilés i d'un viatge a València on descobrirà la funció ancestral dels murs i els poders de l'aigua, tot endinsant-se en una València subterrània que amaga secrets en cada racó. Precisament, amb l'aigua, Heli comparteix una connexió especial i misteriosa. A dues passes de la seua parada, la de la plaça de la Reina, Heli trobarà respostes a aquest enigmàtic nexe, però també li sorgiran noves preguntes, dubtes, i sentirà por i il·lusió alhora.

Sota la plaça s'amaga Segell: Acadèmia Secreta d'Enigmes, Guisats, Espantacriatures i Llegendes. La seua nova escola. Descobrirà que descendeix d'un llinatge encarregat d'assegurar la separació del seu món del dels éssers assenyats no humans i formes animals especials: Els Guardians del Segell. Les criatures de les rondalles i llegendes són reals. Entre branques de saurí, excursions a l'horta, cullerots de fusta, morters, danses i beuratges impossibles d'engolir, Heli aprendrà que hi ha un món ocult dins del seu i que depén d'ella i dels seus companys que no es perda en l'oblit. Prompte haurà d'enfrontar-se a la seua primera missió! L'ajudaran el misteriós vincle que l'uneix a l'aigua, els seus nous amics i una fantàstica criatura que habita en un paratge preciós de la nostra geografia.

El jurat d'aquesta edició del premi Carmesina ha estat format per Artur Ahuir (membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua), Ma. Jesús Bolta (guanyadora de l'edició anterior), Gonçal López-Pampló (d'Edicions Bromera), Fina Masgrau (escriptora) i Joan Portell (escriptor i crític literari).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook