Compromís i el PSOE de Tavernes escenificaven, als peus de la Torre de Guaita de la Vall, la firma d'un acord per a formar govern. Una posada en escena més folklòrica que més pròpia dels temps actuals. Semblava que s'estava més als peus de la Torre de Babel, que de la torreta.

Ens trobem davant un govern babelònic - de Babel on ningú era capaç de fer-se entendre - que no més davant d'un govern que siga comprensible. La meua anàlisi la faig des dels fets, en cap moment des de les ganes de fer mal. Però hem de parar atenció en alguns punts.

En primer lloc, i cridant molt l'atenció, cap dels dos candidats (ni el Jordi Juan dels nacionalistes, ni el Víctor Borràs dels socialistes) estan presents en este govern. I això que tan sols fa un any de les eleccions municipals. La gent va votar i ara ens governen sen se les dos persones que encapçalaven les llistes. És un fet surrealista. Que sols fa que la gent perda la confiança en l'estament polític.

En segon lloc ens trobem davant un pacte que sols atén a interessos polítics i no als de Tavernes. En l'any que potem de legislatura, des de l'oposició no s'ha bloquejat cap projecte que haja sigut bo pel poble. El canvi de la gespa del camp d'esports va eixir endavant amb el suport de Ciutadans i la negativa del PSOE. La contractació d'urgència de nínxols al cementeri es va aprovar amb un gest de responsabilitat de l'oposició, front la falta de previsió del govern de Compromís. Sols quedaven 17 nínxols lliures i començavem amb el Covid, era precís fer més sepultures d'urgència i així es va fer. No hi ha pressupost de 2020 perquè el govern de Compromís no ha sigut capaç de presentar-lo encara. Ningú ha bloquejat res, per tant el pacte era innecessari.

El PSOE s'ha tirat als peus de Compromís. Els ha donat una majoria absoluta que el poble els la va llevar a les urnes. La gent no volia la majoria absoluta dels nacionalistes, i els socialistes ara els l'han donat. El PSOE ha oblidat que va ser Compromís qui els va tirar fora del govern. Molts de Compromís d'eixa època encara estan, i el PSOE ha oblidat la punyalada que els nacionalistes els pegaren, i els tornaran a pegar.

El PSOE assumeix àrees més de foto que de gestió. Compromís serà qui gestionarà i el PSOE eixirà en alguna foto per acabar ser engolit pel nacionalisme. Clarament els negociadors de Compromís han sigut més hàbils que els del PSOE, que han acceptat la seua venta a un preu molt baix.

L'excusa del pacte és dir que hi ha prioritats per a Tavernes. I tant. Clar que fa falta solventar el problema de l'erossió, el de la inundabilitat del riu, els de la falta de treball€ molts problemes. Però per això no fa falta cap pacte, sino ganes de treballar. Hi ha que pensar més en Tavernes i no tan en figurar.

Des de Ciutadans hem fet una oposició responsable. Hem fet propostes com les de la reparació del Mur, posar una tanca perimetral en parcs infantils, ampliar el socorrisme, demanar reestudiar la peatonalització del centre€ Hem possibilitat el canvi de la gespa€ Seguirem sent responsables, però també molt més fiscalitzadors d'una majoria encoberta gràcies a les ansies del PSOE per dir que estan en el govern.

Seguirem sent útils, amb sentit comú treballant pel bé de Tavernes. Eixe pacte nosaltres, Ciutadans, ja el vam assolir quan entrarem en la corporació municipal. No ens cal firmar-lo ni a la Torre de Guaita, ni a la de Babel.