Els veïns i veïnes de Bellreguard s'han pronunciat. Un carril bici, activitats per als xiquets i xiquetes, aliments per a animals, voluntariat ecològic, un fons d'emergència amb productes bàsics, beques de menjador d'estiu i la contractació d'un tècnic socio-sanitari; són els projectes que l'Ajuntament assumeix i posarà en marxa amb els 52.500 euros d'enguany dels Pressupostos Participatius.

Es tracta de les 7 actuacions que més recolzament han rebut de les 15 que es sometien a votació en aquesta edició que, a causa de la crisi sanitària, s'ha dedicat a projectes de caire social.

El ple municipal ha donat el pas per a alliberar els fons necessaris per a l'execució dels projectes triats amb una modificació de crèdits necessària atés que inicialment els 52.500 euros estaven emmarcats en el capítol d'inversions i, finalment, la majoria d'ells s'han tingut que derivar als capítols d'acció social.

El regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, ha agraït «aquesta nova mostra d'implicació dels veïns i veïnes en la vida municipal». I en especial en aquesta ocasió, en la qual «degut a la crisi sanitària la contribució de la ciutadania era més necessària per tal de tirar una mà a les persones que més ho necessiten». També ha volgut Giner agrair la tasca desenvolupada pel Consell de Participació Ciutadana.

Els projectes es poden consultar al web tria.bellreguard.net.

Els projectes triats

El del carril bici pel poble té un cost estimatde 8.000 euros. El carril bici seria circular, envoltant tot el poble. El projecte inclou també millorar els accessos des del poble fins al carril bici Gandia-Oliva, així com la senyalització per a arribar a ell.

Les activitats per a xiquets i xiquetes tenen un cost estimat de 7.000 euros, es tracta d'un programa de reforç escolar i activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes de 7 a 13 anys. Es busca ajudar-los a recuperar-se del cost emocional que ha suposat el confinament.

Els veïns i veïnes també han triat comprar aliments per a animals. l'Ajuntament destinará 1.000 euros per la elaboració d'un banc d'aliments i de productes sanitaris per a l'associació de benestar animal i les seues colònies controlades i per la instal·lació de dispersors de menjar i aigua.

La campanya Bellreguard Sostenible amb voluntariat ecològic-social també s'inclou en els pressupostos participatius. Amb un cost estimat de 7.000 euros es realitzaràn tallers i xerrades de sensibilització, a més d'instalar un punt de bicicletes a la platja, la creació d'un grup de voluntariat per a tasques de neteja de la platja i els espais naturals, i suport a les persones grans.

Beques de menjador

El projecte Fons d'emergència (productes bàsics) té un cost estimat de 8.000 euros i inclou una ajuda per a fer compres de productes de necessitat bàsica, ajudes per a serveis d'òptica, dentista i altres que consideren els Serveis Socials municipals. L'ús d'aquesta ajuda es realitzarà si es possible en el comerç i serveis locals.

En quant a les beques de menjador per a l'estiu tenen un cost estimat de 15.000 euros, el projecte contempla mantenir el suport de les beques de menjador escolar també al llarg dels mesos de juliol i agost. Es farà amb vals per a arreplegar els menús en establiments locals. Per últim, la contractació té un cost estimat de 6.000 euros. L'objectiu es donar acompanyament i seguiment a les persones grans que estan a soles i fer una programació sociocultural adreçada a les persones grans en general.