11 de julio de 2020
11.07.2020
Levante-emv

El «Cinema Solidari d'Estiu» ofereix 18 pel·lícules per tots els barris de Gandia

De dimarts a divendres, del 16 de juliol al 19 d'agost, les places dels districtes acolliran les projeccions

10.07.2020 | 20:23
El «Cinema Solidari d'Estiu» ofereix 18 pel·lícules per tots els barris de Gandia

L'Ajuntament de Gandia torna a impulsar enguany el cicle «Cinema Solidari d'Estiu» als barris. Tindrà lloc del 16 de juliol al 19 d'agost, de dimarts a divendres, a les principals places dels districtes de la ciutat. La principal novetat d'enguany és que s'amplia l'oferta cinematogràfica amb 18 pel·lícules diferents, que no es repetiran, creant un circuït cinematogràfic pels barris.

El regidor de Cultura, Nahuel González, el director general de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, i el director de Cáritas Gandia, Eduardo Mahiques, van presentar ahir la iniciativa.

Una nova edició que porta la cultura als barris amb films de molt de nivell i contingut social per a tots els barris de Gandia. A més, com sempre, amb un caràcter solidari. I és que els assistents poden dur aliments no peribles (llegums, arròs, pasta, oli...) per ajudar a la tasca social de Cáritas Gandia, «als quals vull agrair el treball que realitzen durant tot l'any, però especialment durant la pandèmia», explica González, qui també demana responsabilitat a la ciutadania, ja que l'emergència sanitària continua vigent «i no volem que afecte a la reactivació cultural de la ciutat. Per això, hem garantit totes les mesures de seguretat amb separació, desinfecció de taules i cadires abans i després de cada projecció».

Per la seua banda, Giner ha destacat la gran diversitat de pel·lícules, tant pel que fa als gèneres, com al públic al qual van dirigides. I també la barreja de línies socials que s'hi reivindiquen: la mobilitat sostenible, el medi ambient, el feminisme, anti-racisme. «Tractem de combinar cinema de qualitat amb contingut social. També fem un homenatge a la trajectòria de José Luis Cuerda amb la projecció de la seua última pel·lícula. Es important que la gent hi acudisca i ens ajude a dinamitzar els barris des del punt de vista cultural i participatiu».

Mahiques ha agraït el missatge social de la programació i ha recordat «la importància que totes i tots, administracions i societat en general, contribuïm a ajudar les persones que estan en situació de desigualtat de condicions respecte a nosaltres».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook