La 16a edició del Festival Desllunat (abans Pop al Carrer) tindrà lloc en una jornada única el dissabte 18 de juliol a les 20 hores al Parc del Llac de la Platja de Tavernes de la Valldigna.

LaCasaCalba, entitat cultural organitzadora, anuncia que, donada la situació del Covid-19, encara es reduirà més el format del festival, consolidant-se, com sempre s'ha definit, com el més petit del món. «Nosaltres, des de fa dues dècades i de manera conscient, defugim de les aglomeracions i dels grans formats, posant en escena els criteris de proximitat, diversitat i innovació cultural, que emanen de la pràctica de les teories del desenvolupament sostenible i del decreixement», explica Francesc Burgos, director artístic de LaCasaCalba.

«L'actual situació sembla recolzar la viabilitat d'aquestes xicotetes propostes com les més idònies per a una desescalada cultural tranquil·la i segura, i que marquen el present i el futur del sector musical», conclou Burgos.

Enguany, a l'escenari, es donaran cita La POP, Petita Orquestra Peiotaire, per divertir al públic familiar; Las Libelu, grup musical saforenc que connecta cançons i paisatges sonors amb les veus de Mamen Bautista, Rosana Nácher i LaCris; l'amic de LaCasaCalba, Carles Pastor, que remata la gira del seu darrer treball «Andròmina» al temps que avança les seues noves propostes macerades durant el confinament, i Òscar Briz, una altre dels grans i bons amics de la casa que estarà acompanyat de la seua banda per fer un repàs a la seua dilatada carrera musical.

Se sumarà també el binomi humorístic «Pare i fill» que vetllaran pel manteniment de la distància social durant l'esdeveniment, i, com de costum, també hi haurà menjar de proximitat i sorpreses.

Per a aquesta edició dins la nova normalitat s'han considerat les mesures higièniques i de prevenció marcades per les autoritats sanitàries davant la Covid19 i és per això que el recinte estarà acotat amb una única entrada pel passeig dels Tarongers. A més, a l'interior del recinte hi haurà distribuïts diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es desinfectaran, després de cada ús, el llocs comuns com les taules, la barra del bar i els wc.