Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El programa d’ecoturisme de Gandia suma 2.451 visitants des del seu inici en 2015

Malgrat la crisi de la Covid-19 enguany s’han registrat un 74% de les places ofertades per la regidoria de Gestió Responsable del Territori

Turistes en la Cova del Parpalló en una visita guiada.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori en l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo, s’ha mostrat molt satisfeta amb el balanç de la quarta edició del programa d’ecoturisme #PlatjaNatura.

Izquierdo, acompanyada de la representant d’Ideari Coop., Maria José Martí, explica que «a pesar de la situació atípica de la temporada estival degut a la crisi de la Covid-19, podem dir que s’han superat les expectatives arribant, fins i tot, a tindre llista d’espera en les excursions al PNM Parpalló- Borrell, en el mes d’agost», afegint que «es posa de manifest que la ciutadania demanda cada vegada més la pràctica d’aquest tipus de turisme relacionat amb els espais naturals i les activitats a l’aire lliure. El tastet de productes locals és també una de les parts del producte ecoturístic molt valorada pels visitants».

En les dades estadístiques destaca la participació en les excursions al Paratge Natural Parpalló-Borrell i la Cova amb un 73 % del total. Les excursions organitzades a la Marjal de Gandia representen un 19% i, finalment, les visites guiades a les Dunes de l’Auir representen un 8%.

Pel que fa al perfil dels visitants, el més representatiu del programa d’ecoturisme #PlatjaNatura 2020, és el públic familiar amb un 74%, seguit pels adults (18%) i en menor representació els jubilats amb un 8%.

Respecte a la procedència total de les visites, les més nombroses corresponen a les procedents d’Espanya (51%), seguides pel públic local Gandia (25%). Els participants de la Comunitat Valenciana representen un 14%, els estrangers un 6% i els de la comarca de la Safor un 4%.

La quarta edició del programa programa, que inclou 15 excursions amb eixida des de la Platja de Gandia, s’ha dut a terme els dimecres, dijous i divendres de juliol i agost de 2020 per la vesprada, als diferents Centres d’Interpretació de Gandia (Parpalló– Borrell i Marjal) i a les Dunes de la platja de l’Auir.

Amb el balanç d’enguany es confirma que el programa d’ecoturisme #PlatjaNatura suma un total de 2.451 visitants des del seu inici en l’any 2015.

Compartir el artículo

stats