Bellreguard acollirà l’estrena de la gira d’Escena Erasmus de la Universitat de València «Les Europes Menudes 2020». Serà este dissabte 17 d’octubre a la Casa de la Cultura a les 20 hores amb la representació de l’obra «El show del nou món», escrita pel dramaturg Daniel Tormo, amb direcció d’Anna Marí,

L’espectacle seguirà itinerant per 15 localitats més del territori valencià amb una desena d’actors i actrius per a posar sobre l’escenari la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per les crisis sanitària i climàtica.

«El show del nou món» està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un «presumpte» espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats. Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text «escrit des de l’humor i la distància, com a un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es van dedicar a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessari», apunta la directora de l’espectacle, Anna Marí.

«Tenim un gran repte i responsabilitat al rebre l’estrena de la gira Les Europes Menudes a Bellreguard», ha assenyalat el regidor de Cultura Democràtica, Juan Giner. I és que, ha afegit, «encetem el projecte d’Escena Erasmus amb molta il·lusió i acompanyat d’una treballada programació cultural que complementarà i acollirà l’espectacle del dissabte 17». Segons Giner, «el compromís ferm amb la cultura» del govern municipal «va de la mà de la implicació del teixit associatiu i la ciutadania del poble, condició fonamental perque siga tot un èxit la jornada».

El projecte teatral europeu de la Universitat de València acaba de commemorar el seu desé aniversari. Des que es va fundar, ha portat el teatre a més de 230 pobles de tot l’Estat espanyol i ja s’ha instal·lat a les ciutats europees.