Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Simat pot ser la seu de la II Copa Llatina Internacionalde Pilota en 2021

La competició es jugaria al carrer del Trinquet i molt prop del Monestir en l’octubre de l’any que ve

El president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan Martínez, l’expert en pilota valenciana, col·laborador de Levante-EMV i membre de la Confederació Internacional de Pilota, Alberto Soldado, es van reunir amb l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, per a estudiar la possibilitat de celebrar al municipi de la Valldigna la competició internacional Copa Llatina. Això seria en octubre del pròxim any 2021 amb la possible participació de les seleccions d’Itàlia, Portugal, Euskadi, Catalunya, França i la Comunitat Valenciana.

En realitat es tractaria de recuperar este campionat que només s’ha disputat una vegada. Per tant a Simat es jugaria la segona edició. La II Copa Llatina estaria organitzada per la Confederació Internacional i es disputaria en les modalitats de llargues, «one wall» i joc internacional.

Tant la Federació com l’Ajuntament de Simat consideren que el lloc ideal per a celebrar este important campionat seria el carrer Convent, on està ubicat el trinquet de Simat, bressol del cèlebre pilotaire Terencio Miñana, «el xiquet de Simat» i quasi a les portes de l’històric Monestir de la Valldigna amb, el que la càrrega simbòlica seria màxima.

En els pròxims dies el president de la Federació i l’alcalde de Simat tornaran a reunir-se per tractar més aspectes d’este esdeveniment esportiu. Per a Mansanet, «el joc de la pilota forma part del nostre patrimoni cultural i ací té un especial significat per la quantitat de figures que han eixit al llarg del temps, com ara el mateix Xiquet de Simat, Loripi, Coeter I i Coeter II, Baldu, Sagasta, Carlos o Salva, entre d’altres».

Compartir el artículo

stats