L’Ajuntament de Guardamar de la Safor amb la col·laboració de la Diputació de València ha creat un registre administratiu d’un banc de terres municipal.

Amb aquesta iniciativa a la qual es suma l’Ajuntament de Guardamar de la Safor es pretén dinamitzar la gestió agrícola i territorial al terme de Guardamar de la Safor.

El registre té la finalitat de gestionar peticions de cessions de parcel·les amb aquells propietaris que han deixat de gestionar el seu ús.

Amb paraules del regidor de Medi Ambient Emili Piquer, «om conscients que als darrers anys s’han deixat de gestionar per diferent motius parcel·les potencialment productives i amb el registre administratiu es pretén millorar des d’una perspectiva econòmica i mediambiental aquelles parcel·les que per diverses raons s’han deixat perdre al nostre municipi. Els Ajuntaments tenim la responsabilitat de gestionar els nostres termes municipals e incidir políticament des de diferents vies en recuperar ja siga per qüestions econòmiques com per a esbargiment social allò que continua sent productiu i pot crear tant riquesa econòmica com social».