«Pyongyang. Una altra Corea» és una exposició del jove fotògraf saforenc, Joan Palomares, que es podrà visitar a partir de dissabte, 31 d’octubre, a la sala municipal d’exposicions Coll Alas.

Es tracta d’una selecció de 47 fotografies, d’un total de 1.400 realitzades l’any passat durant el viatge de dues setmanes de l’autor a la capital de Corea del Nord, en la qual mostra i redescobreix una imatge diferent a la bèl·lica i la vida quotidiana d’un país amb moltes realitats. La mostra comptarà amb ambientació musical i projecció de dibuixos animats típics coreans.

Així, la col·lecció fotogràfica que presenta Joan Palomares naix de la curiositat per redescobrir que hi ha darrere d’aquell món tan desconegut. Palomares, càmera en mà, s’arrisca a cercar la complicada possibilitat de copsar la seua visió personal d’aquell territori que, des de fa temps, l’obsessiona.

L’equip de comissaris de l’exposició està format per Lluís Romero, Gemma Moltó i Amanda Cerdá. En la serigrafia hi ha col·laborat l’artista Eloi Ángel (TMX).

Joan Palomares és un jove artista multidisciplinar de Bellreguard que ha actuat com a músic, escriptor, fotògraf i professor associat de la Universitat de València i la Jaume I de Castelló.

La mostra es podrà veure fins el 29 de novembre a la sala de la plaça de l’Escola Pia, de dilluns a divendres, matí i vesprada, i dissabte només vesprada. L’aforament serà limitat a 25 persones.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha comentad que «l’exposició que presentem representa molt el poder que té la cultura i l’art de fer-nos viatjar a altres realitats, en aquest cas Corea del Nord. Un país amb un sistema polític i econòmic diferent. L’autor ha volgut transmetre eixa quotidianitat, que té també elements comuns amb la nostra realitat. Una visió d’un país prou tancat que podem veure en primera persona a través de l’objectiu de l’autor». González ha convidat tota la ciutadania a visitar-la.