L’Ajuntament d’Oliva ha rebut el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a municipis de més de 20.000 habitants.

El resultat es va fer públic el passat dimecres, i els municipis guardonats són Montanejos, Ondara, Pego i Oliva amb un premi de 10.000 euros cadascun i una menció especial a la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Els criteris que el jurat ha considerat són la qualitat del projecte, l’originalitat i l’impacte.

Oliva ha guanyat el premi pel projecte #OciVioleta, que es basa en la sensibilització de l’entorn festiu per a generar un entorn segur per a totes les persones. Com més persones es formaren al respecte, més segura és la ciutat d’Oliva. Per tant, s’han organitzat distintes formacions per al personal de locals d’oci, càmpings, associacions, falles, filades i entitats festives; la formació ha sigut de qualitat i gratuïta. A més, s’ha organitzat i format voluntariat per a atendre el punt violeta. S’incideix en elles en el dret de dones i comunitat LGTBI a gaudir d’un entorn divertit i segur.

Des de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat, encapçalada per Anna Mena, volen agrair l’esmentat reconeixement de la Generalitat per tal d’aconseguir que la igualtat de totes i tots siga una realitat.