Santiago Díaz Cano (Gandia, 1963) ha guanyat el prestigiós Premi de Literatura Infantil de Meliana amb l’obra «La llegenda de Bernat, el pirata malfadat», que serà publicada per Andana Editorial en 2021.

L’obra guardonada, explica el propi escriptor, tant podria ser qualificada de relat llarg com de mini-novel·la i narra les aventures i desventures d’un adolescent que fuig de la misèria econòmica i humana que l’envolta per fer-se pirata i poder viure amb dignitat i llibertat la seua pròpia vida. El (anti) heroi farà recull d’un grapat de desgraciats com ell. Sense gaires coneixements mariners i a bord d’una embarcació abandonada en una platja solitària, tots plegats solcaran la mar a l’encalç del seu somni. Al llarg de la seua insòlita peripècia, esdeveniments de tota mena els duran a conformar molt més que una compacta tripulació... i a un destí inesperat (o potser no).

Llicenciat en Ciències Físiques i professor de Física i Matemàtiques en Secundària, Díaz també ha obtingut enguany una distinció com a finalista als Premis Ciutat de Tarragona amb «El llop i l’arròs caldós», publicat en llibre recull per Cossetània Edicions.

Des de 2007 ha obtingut 21 guardons literaris, més de la meitat com a guanyador, i tots en la modalitat de narrativa (en especial relat curt). Té publicades tres novel·les: «Per sempre» (Premi Ifach de Narrativa, Calp-2008), «L’olor de la mort» (Premi Sant Jordi, Sarrià de Ter-2009) i «Memòries d’un porc» (Premi Valldaura-Memorial Pere Calders, Cerdanyola- 2010).