La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha lliurat els premis del II Concurs «Aturem les violències masclistes!», dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres educatius de la comarca. Han lliurat els premis Salvador Femenia, president de la Mancomunitat i alcalde de l’Alqueria de la Comtessa, i Assumpta Domínguez, vicepresidenta de l’entitat i alcaldessa de Potries.

Aquest concurs té la finalitat de sensibilitzar la població juvenil contra les violències masclistes. Per a fer-ho, l’alumnat participant tenia que elaborar una presentació o vídeo al voltant de la denúncia i la prevenció de la violència de gènere.

Enguany, l’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi Las Colinas del Real de Gandia ha guanyat el premi amb un vídeo que reflexiona sobre la violència psicològica en l’àmbit de la parella i de quina manera afecta la gent més jove.

Per a recollir el diploma i el premi, un lot de llibres i jocs de taula amb perspectiva de gènere, han acudit Laura Cloquell Giner, docent del centre, i Carlota Suquet Chova, alumna en representació de la seua classe.

Accèssit per al IES Jaume II

A més a més, la presentació de l’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna ha sigut distingida amb l’accèssit del concurs. El grup de 4t d’ESO d’aquest institut valler ha escrit i dramatitzat una poesia contra la violència de gènere. Carmen Espí Escrihuela, professora de l’IES i Llum Ripoll Corella, alumna de 4t d’ESO, també han acudit a l’acte per recollir la distinció.