L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha adequat i homologat la via ferrada de les Marujes, situada en la Penya Roja de la muntanya de les Creus, que aplega a molts escaladors amants de l’aventura i de l’emoció que suposa pujar per parets de roca pràcticamente verticals.

Segons ha informat l’ajuntament, en l’adequació s’han substituït vora 60 metres de cable d’acer galvanitzat, els tensors, separadors, guardacables i diversos escalons per tal de deixar-la en perfectes condicions d’ús. A més, s’han segellat els escalons amb resines homologades perquè no tinguen impacte ambiental.

Una vegada acabats els treballs, s’han fet les pertinents proves de càrrega sobre els ancoratges instal·lats per a garantir la seguretat dels usuaris i complir la normativa vigent per a l’homologació. L’actuació ha estat finançada pel departament de Medi Ambient, amb una inversió de vora 6.000 euros, i el d’Esports ha supervisat l’adequació i homologació final «amb l’objectiu de dinamitzar este entorn natural i esportiu i garantir una via ferrada segura i de qualitat per als amants de l’escalada». El Centre Excursionista de Tavernes també ha participat en la comprovació de la correcta adequació i el bon estat de la via ferrada.