El gandià Lluís Garcia Pérez, mestre jubilat d’Educació Infantil, ha publicat Pol, un llibre que conta les històries recolides de la seua trajectòria com docent i que només pretén entretenir i si es pot, reflexionar sobre quina escola i quina educació construixen i organitzen els adults, sota punts de vista que de vegades res tenen a veure amb la realitat que els xiquets viuen en eixos anys de despertar a un món, fet per a que arriben a ser alguna cosa en el futur, sense adonar-se que ells tenen que viure amb molta intensitat el seu present, el seu dia a dia, obrint els ulls a la seva realitat, i no estar tota la seva infantessa mirant cap el futur, que per cert no saben ni que es això, segons comenta el propi autor.

L’autor esta convençut que «si aprenguérem a veure el mon a través dels ulls dels infants, aprendríem a solucionar molts dels problemes, que semblen irreconciliables entre adults».

No solament la seva experiència amb infants ha estat el que li ha fet reflexionar sobre l’educació, si no a més, les nombroses xerrades i explicacions, discussions a vegades, amb les mestres opositores d’educació infantil, alumnes seves, li han servit d’aprenentatge per dur a cap la seva tasca amb la il·lusió que es mereixen aquests xiquets i xiquetes que transmeten afecte en tot el que fan.

Sinopsi

Pol no es cap xiquet. Pol es tots els xiquets i totes les xiquetes que miren el mon amb ulls d’infants. Pol sap com fer que aquest món siga millor, però solament el seu avi l’escolta, mentre la maquinaria social dels adults, continua imparable cap un destí que ningú sap on es troba. Pol te una família i va a una escola feta per adults, que no pregunten als nens com els agradaria que fos la seva família i la seva escola. Pol i el seu avi estan segurs que alguna cosa pot canviar.

Fitxa tècnica

El llibre, de l’editorial Universo de Letras, está publicat durant l’any 2020, té 102 pàgines i té un preu de venda al públic de 15 euros. L’obra es pot comprar a https://libros.cc/Pol.htm, però també es pot trobar en llibreries sota demanda i en portals de venda per internet.