Els pilotaris de la Safor han tornat a ser els grans protagonistes d’un any esportiu 2020 marcat per la pandèmia. Ni el coronavirus, que ha provocat un ajust de dates en el calendari després de la paralització obligada de les competicions, ha pogut amb els jugadors de la comarca, que tanquen l’exercici amb més èxits que l’any passat en la modalitat del raspall. El títol més important de 2020 l’ha aconseguit el rest Punxa de Piles en proclamar-se campió de la Lliga Professional Bankia, junt a Tonet IV, del Genovés, i Néstor de Pego. Li seguix en el rànking d’importància en quan a títols el mitger Brisca d’Oliva, campió de la Copa Diputació de València, formant parella amb el rest Ian de Senyera. A continuació cal destacar al jove rest de Xeraco, Vicent, l’únic que ha sumat dos títols: campió de la Copa 2 Caixa Popular en companyia de Ricardet del Genovés, i campió del Trofeu Mestres amb Tonet IV i Néstor.

Títol per a una parella

Però ahí no s’acaba la cosa. La parella formada pel rest Vercher de Piles i el mitger Canari de Xeraco han estat els campions del Trofeu Generalitat Valenciana, jugant junts, mentre que per completar l’exitós 2020 per als saforencs el també jove rest Salelles II d’Oliva ha sigut el campió del Trofeu Mixt Mas y Mas amb Tonet IV, este últim, sense dubte, el millor jugador de la temporada. El mateix Salelles II ha estat el pilotari més destacat de la comarca en l’Individual Bankia després d’arribar a les semifinals, on va perdre davant el flamant campió Tonet IV.

Individual i Mancomunitats

El campionat de mà a mà i el Trofeu Mancomunitats han estat les dos competicions en les que no hi ha hagut finalistes ni campions saforencs. Amb tot i això, els pilotaris saforencs han aconseguit èxits en sis dels huit campionats professionals més importants que ha organitzat la Fundació per la Pilota Valenciana durant l’any de la pandèmia. La diferència d’un any a l’altre és que els jugadors de la comarca van guanyar quatre competicions en 2019 i enguany han estat els primers en sis. La Safor continua marcant el pas en el raspall.