Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els projectes de la ciutadania milloren el benestar dels més vulnerables a Bellreguard

Les iniciatives dels pressupostos participatius socials 2020 ajuden també a pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre els més desprotegits

Els projectes de la ciutadania milloren el benestar dels més vulnerables a Bellreguard

Els projectes de la ciutadania milloren el benestar dels més vulnerables a Bellreguard

La crisi sanitària de la Covid-19 va fer que la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Bellreguard reorientara els pressupostos participatius de 2020 dedicant-los exclusivament a projectes i iniciatives que tingueren un rerefons social i, per tant, contribuïren a pal·liar l’impacte de l’epidèmia de coronavirus sobre els bellreguardins i bellreguardines.

Entre aquests projectes nascuts de la implicació ciutadana i que ja estan en marxa amb un total de 52.500 euros hi destaquen la contractació d’una tècnica sociosanitària, amb titulació en Psicologia, per atendre a persones majors i/o amb problemes de discapacitat, així com a les seues famílies.

A més, un total de 14 xiquets i xiquetes s’han vist beneficiats de les beques que impliquen una subvenció del 70% o del 90% d’extraescolars com ballet, música, taekwondo, karate o futbol.

Per una altra banda estan les beques menjador, que serveixen per a complementar les beques de la Conselleria d’Educació per a tots aquells alumnes als qui no els cobreix el 100%.

El quart projecte dels pressupostos participatius es Bellreguard sostenible (voluntariat ecològic i social). Ha comptat amb 18 participants en la modalitat ambiental i amb un brup de 30 xiquets i xiquetes i altres 5 voluntaris en la modalitat social.

Tots aquests projectes tenen una doble virtut, segons el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner. «Aprofundim en la línia d’obrir els assumptes municipals a la participació dels veïns i veïnes, posada en marxa per l’equip de govern; i, per altra, millorem el benestar social dels més vulnerables en un moment de dificultats per la crisi de la Covid-19”.

En estudi

Quant a la que va ser la proposta més votada dels pressupostos participatius socials, que consistia en la creació d’un carril bici, la Policia Local i els tècnics de l’Ajuntament estan estudiant el possible traçat i les seues connexions, amb la intenció que el projecte compte amb totes les garanties de seguretat.

Compartir el artículo

stats