Arranca l’hivern musical de la entitat cultural saforenca, LaCasaCalba, amb el X Festival Hostes al Teatre del Raval de Gandia. Durant dos mesos es programen huit propostes musicals i de teatre per a tots els públics, complint amb les mesures de seguretat sanitàries que marca l’actual situació de pandèmia mundial per a garantir una cultura segura.

Hostes s’enceta hui, 9 de gener, amb l’actuació d’Òscar Briz per presentar el seu darrer disc de rock titulat Amor & Psicodèlia en temps de virus, un recull de cançons composades o completades durant l’etapa de confinament en la primavera de 2020.

Dissabte 16 de gener actuaran Albert Sanz & Javier Colina, dues figures de referència al panorama jazzístic espanyol i internacional. El dia 23 serà el torn d’Andreu Valor qui presentarà Insurrecte, el resultat d’una novetat tangible en el nou projecte del cantautor. El 30 de gener el festival continua amb La paella sònica, projecte multidisciplinar de l’artista i pedagog valencià Adolf Murillo encaminat a traslladar-nos cap altres territoris de la sensibilitat i connectar la nostra imaginació d’una forma totalment sinestèsica.

Ja en febrer, el dissabte 6, el festival continuarà amb l’actuació d’Antón Reixa, líder de Los Resentidos, una figura clau per entendre musicalment els anys 80 a Espanya.

La darrera actuació musical d’Hostes serà de folk amb l’actuació d’Efrén López, un altre referent del folk acompanyat des de Grècia per Kelly Tomá. L’actuació, prevista per al dissabte 20 de febrer, serà una trobada de dos amics compositors.

Abans, però, el dissabte 13 de febrer, tindrà lloc la primera actuació escènica de circ de la mà de la companyia valenciana La Panda de Yolanda qui presenta l’espectacle Circ Obsolet per a tots els públics.

El festival clourà el dissabte 27 de febrer amb la proposta de teatre multimèdia de la companyia La Sonrisa del Lagarto que presenta Ohiá, un cant a les emocions i canvis sorprenents que ens proposa la vida per brollar, florir, marcir i… tornar a brollar. La proposta és per a tots els públics.

Les propostes musicals del festival tindran lloc a les 19 hores donat que s’ha avançat el toc de queda a les 22 hores. Les propostes escèniques seran a les 18 hores.

Les entrades estan a la venda a través de la web de LaCasaCalba www.lacasacalba.org on es pot trobar també un abonament per a tot el festival per 30 €. Els concerts costen 10 €, venda anticipada, i 12 € en taquilla mentre que les entrades per a actuacions de teatre i circ es poden adquirir per 5 € de manera anticipada i 6 € en taquilla.