Crec que, a hores d’ara, ningú discuteix el vertiginós creixement del comerç electrònic. Les previsions d’augment a nivell mundial entre l’any 2017 -els experts situen el moment en que l’E-commerce comença a despuntar- i el 2023 son del 80%. Aquest procés de pujada imparable dels darrers anys, s’ha accelerat de forma intensa en 2020, amb la crisis per la Covid-19; any en el qual és preveu que a Espanya cresca el 20% (el doble que a nivell mundial!). Produint-se els majors increments en els sectors de moda y electrònica.

Aquest potent avanç del comerç electrònic global es deu principalment a dos factors: l’avanç de la tecnologia i el canvi en els hàbits de compra dels consumidors. Aquest últim, aguditzat per la pandèmia.

Afecta aquesta forma de comprar al comerç tradicional? Definitivament, sí. L’any 2015 la participació de l’E-commerce dins del comerç minorista mundial era del 7,4%. En 2020 s’espera que siga del 16%. Gairebé 9 punts més de quota en tan sols 5 anys. Aquest ràpid creixement ve de la mà de l’ús generalitzat d’Internet. Dues dades: el 93% dels espanyols i espanyoles entre 16 i 75 anys l’utilitza almenys una vegada al mes i un 72% dels consumidors compra on-line.

Aquest canvi accelerat de paradigma no va a detindre’s, anirà a més. Per tant, la resposta a la pregunta del titular no pot ser altra que sí; és necessària la transformació digital per al comerç. Per al comerç i per a tots els sectors productius.

És evident que el consumidor ha canviat les seues preferències de compra. Sobretot en els darrers 5 anys. Els conceptes de qualitat, valor global i compartir, s’imposen a la quantitat, el preu o el posseir. Doncs aquests conceptes emergents formen part dels atributs del món digital. Per tant, aquest nou escenari erosiona els avantatges competitius d’aquells que viuen d’esquenes a la digitalització.

Vol dir això que el comerç presencial tradicional està condemnat a desaparèixer? No per força. Segueixen vigents valors insustituïbles d’aquest comerç tradicional: la proximitat com a garantia de sostenibilitat; la professionalitat com a sinònim d’atenció personal i qualitat; i l’espai físic de la botiga com a generador d’experiències sensorials. En suma, el factor relacional com ancoratge social de l’experiència de compra.

Però sí que ho tindran molt més difícil aquells que no siguen capaços de combinar aquests valors amb els innegables avantatges d’Internet, derivats de la incorporació intensiva de la informació i la comunicació; conèixer millor les preferències dels clients permet ajustar millor l’oferta a la demanda o crear nous segments de clients.

Per això, perquè pensem que l’aposta per la digitalització és necessària, des de l’Ajuntament de Gandia hem posat en marxa dues iniciatives que pensem que resultaran determinants per al futur del comerç i, per tant, de la ciutat. Iniciatives, d’altra banda, recollides en l’acord institucional signat en el marc del Fòrum Econòmic i Social, en el qual hi estan representades totes les formacions polítiques institucionals i les associacions empresarials i sindicals.

La primera d’elles, les «Ajudes directes a la innovació i la transformació digital», amb una línia inicial de 300.000 €, persegueix el finançament, a títol individual, del 80% de la despesa realitzada per autònoms i xicotetes empreses en els seus projectes de transformació digital, fins a un màxim de 2.400 € per sol·licitant. S’hi troba en procés de recepció de sol·licituds fins a l’1 de juny de 2021.

La segona, el conveni, signat recentment amb la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) per a la «Promoció del comerç local en Internet», per un import de 50.000 €. Aquest acord busca reforçar, de forma col·lectiva, la capacitat de les empreses gandianes d’operar en Internet, mitjançat, entre altres vies, la creació d’una Plataforma digital local o «Market place».

En definitiva, volem acompanyar el comerç de la ciutat en aquest viatge necessari de la transformació digital. Confiem que la resposta siga massiva i siguem capaços d’aprofitar aquesta oportunitat. És el moment!