L’Ajuntament d’Oliva implementa sistemes per a facilitar l’accés a la ciutadania a l’administració digital amb l’ajuda de la Diputació de València. El àrea de Modernització, dirigit per Josep Escrivà, posa en servei quioscos virtuals d’autogestió administrativa amb l’objectiu de facilitar recursos tecnològics a la ciutadania, perquè puga relacionar-se amb l’administració municipal de manera virtual.

La universalitat d’aquest servei és essencial per a complir amb els objectius marcats pel Departament de Modernització. «Volem acurtar l’escletxa digital en la mesura que siga possible, per tal d’apropar l’administració electrònica a tothom» diu el regidor.

Nous quioscos

Els nous quioscos digitals permetran demanar cita prèvia, fer gestions en la seu electrònica de l’Ajuntament d’Oliva i fer pagament a través de l’Oficina Virtual Tributària; serveis que s’implantaran per part del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament d’Oliva. Els quioscos poden trobar-se en l’Ajuntament d’Oliva, en l’edifici l’Almàssera situat al carrer Major i en les dependències de Policia Municipal, situades en l’edifici de l’antic Hort de Palau.

Nova web

A més a més, des del’àrea de Modernització s’ha elaborat el web «Ciutadania Digital Oliva» on es poden trobar cursos tutorials de formació en l’ús dels serveis digitals. Es pot accedir des de l’enllaç ciutadania-digital.oliva.es.

Una altra novetat és la implementació d’un mòdul d’accessibilitat web que permetrà, a les persones amb diversitat funcional, la navegació web per les pàgines de l’Ajuntament.

Aquests sistemes es financen al 70% per l’Ajuntament i al 30% per la Diputació de València.