La Mancomunitat de Municipis de la Safor convoca el Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor en la seua XXX edició. Aquest premi està molt ben considerat i té un gran prestigi dins del món de la literatura infantil, amb una dotació econòmica 3.000 euros i la publicació de l’obra.

També se’n publiquen algunes obres finalistes si l’editorial ho estima oportú. Les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions, del grup Edicions Bromera, i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La presentació d’originals finalitza el 27 de febrer. Els originals que opten al premi s’han de presentar per quintuplicat a les dependències de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (avenida República Argentina, núm. 28, 46702 Gandia)

L’objectiu d’aquest premi, que va nàixer a l’any 1990, és el de donar suport a la creació literària en la llengua valenciana i facilitar l’edició d’obres en valencià adreçades a la població infantil entre 8 i 11 anys. L’àrea d’influència és Catalunya, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, encara que també, de vegades, hi arriben originals d’Itàlia, França i altres comunitats espanyoles.

Les narracions han de ser originals i inèdites, escrites en valencià, i tindran una extensió entre 25 i 60 pàgines DIN A-4, mecanografiades a doble espai. Poden presentar-se escrites per una cara o per les dues.

Jurat qualificador

El jurat d’aquesta edició està format per Joan Portell, Gonçal López-Pampló, Artur Ahuir (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Clara Berenguer i Esther Climent, qui va ser la guanyadora de l’edició anterior. El veredicte del jurat es farà públic el dia 23 d’abril de 2021. No es retornarà els originals presentats.