Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"La presència de públic ens motiva; sense gent, tot resulta estrany i gelat"

Vercher de Piles s’entrena a casa esperant que la competició professional es reprenga prompte

Vercher, en una partida de la Lliga Bankia d’enguany. | FUNPIVAL

Ximo Vercher Guillem, conegut esportivament com Vercher, és un pilotari nascut a Piles en 1999 que forma part del món professional del raspall. Enguany participa per segona vegada en la Lliga Professional Bankia-Trofeu Diputació de València, competició en la que en 2020 va arribar a semifinals. Durant l’any passat va guanyar el Trofeu Generalitat Valenciana amb companyia del xerquer Canari.

Vercher està centrat hores d’ara en no perdre la forma física donat que el campionat està parat des de fa algunes dates i, damunt, la majoria dels trinquets estan tancats degut a les restriccions de la pandèmia.

Ahir mateix, Vercher comentava a este diari que «estic entrenant a casa, dirigit pel meu preparador físic, Canari. Vaig a córrer, faig pesses i exercicis amb gomes per a mantindre’m en bones condicions i aixina evitar possibles lesions quan tornem a competir, que no sabem quan serà». El jugador saforenc desitja que la Lliga Bankia 2021 continue disputant-se, siga quan siga.

Al preguntar-li com afecta la Covid al món de la pilota, el jugador saforenc diu que «el que més ens afecta és que no es juguen partides del dia a dia i només competim una vegada cada cap de setmana, i ara, ni això mateix. Tot això comporta falta de ritme i que els jugadores fem més errades, però no tenim altra que seguir endavant perquè estem tots en les mateixes condicions».

Jugar sense públic, segons Vercher, «és molt estrany perquè la presència de la gent ens motiva moltíssim. Sense aficcionats, l’ambient és més gelat, però estem preparats per a tot».

CaraI creu

En aquesta edició del campionat per equips més important de l’any, Vercher juga amb Canari de Xeraco i Ricardet del Genovés, representant els tres professionals l’equip que du el nom de l’Ajuntament de Xeraco.

En la primera jornada van perdre per 30-20 davant el trio Ajuntament d’Oliva (Salelles II, Brisca i Ibiza) mentre que en la segona van superar per 30-20 a l’Ajuntament de Barxeta de Moltó, Roberto i Raúl. Comenta Vercher que «el primer dia ens va costar de trobar el ritme, però en la segona ja vam estar millor i jugarem més conjuntats».

El resto de Piles veu fort al seu equip: «Canari té molta experiència, és efectiu i tota una garantia com a mitger. Ricardet és ràpid ahí davant i fa molt bé el seu paper», afegint que «nosaltres estem entre els que poden fer-ho bé en la Lliga, encara que si parlem de favorits jo diria que el trio a batre és del Genovés amb Vicent, Tonet IV i Jose. Pense que Tonet és el pilotari que hui en dia es el que marca la diferència».

Compartir el artículo

stats