Les biblioteques públiques de Potries i Gandia s’integren en el projecte «Biblioteques que Alimenten» amb l’objectiu dse millorar la salut alimentària de la ciutadania i sensibilitzar sobre els impactes del sistema alimentari industrial globalitzat.

Esta iniciativa té per objectiu que les biblioteques públiques es convertisquen en llocs de producció de coneixement i participació ciutadana entorn de l’alimentació sana i sostenible, convertint a les biblioteques públiques en autèntics actius en salut.

Es tracta d’un projecte d’Educació per al Desenvolupament promogut per Justícia Alimentària i finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Ajuntament de València.

El projecte, en el que també estan València i Godella, es va iniciar al desembre passat amb un curs destinat al personal de les biblioteques participants, amb l’objectiu d’augmentar els coneixements del personal bibliotecari sobre el sistema alimentari i facilitar-los recursos bibliogràfics i educatius relacionats amb l’agroecologia, sobirania alimentària, canvi climàtic, ecofeminisme o altres temes relacionats amb el Dret a l’Alimentació.