Torna ...a l’Era. La programació d’arts escèniques de Bellreguard venç les dificultats i, malgrat la pandèmia, arriba amb la seua segona edició amb una ampla i variada oferta durant tot l’any.

Entre el 6 de març i el 18 de desembre de 2021 passaran per Bellreguard (sempre a les 20 hores en la Casa de Cultura, al preu de 5 euros) companyies teatrals com Caterva Teatre, Leamok, Teatre de lo Inestable, A tiro hecho o Juja, espectacles de circ d’Arritmados, La Finestra Nou Circ o Dels Altres; i la dansa de Fil d’Arena o Julia Irango.

La programació inclou, per tant, 10 espectacles intensos i diversos que parlen de les difernts maneres de vore la vida, des de la identitat del poble valencià a partir de la pilota valenciana, o aniversaris infinits que deixen a la llum esguits d’intolerància, Lazarillos a ritmes modenrs d’hip-hop, l’opressió de gènere, violència masclista, la revolució en forma d’ocupes i d’ingovernabilitats, el desig d’estar junts per a seguir avançant en grup, com a col·lectiu, la soledat en forma cínica i còmica de la memòria o les acrobàcies d’una varieté de circ, les trobades entre generacions per a mantindre el seny o la memòria dels objectes que venen a la llum...

La programación d’arts escèniques de …a l’Era compta amb el cofinançament de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVLl). Cal recordar, a més, que aquest cofinançament és degut a que Bellreguard ha passat també a integrar-se en el Circuit Cultural Valencià impulsat per l’IVC.

«Des de la convicció que la cultura és també una eina revolucionària, amb gran capacitat per a transformar la nostra societat, tornem a presentar una programació alternativa i pròxima, independent i crítica, que puga contribuir a fer un món més just, més lliure, més tolerant» ha resumit el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, afegint que «hem mantes la convicció d’ajornar i no cancel·lar programació degut a la pandèmia, i és per això que la programació inclou tres espectacles que inicialment estaven programats per a l’any passat i no es van poder representar».