Les regidories de la Dona i d’Igualtat de Simat de la Valldigna han organitzat una cursa virtual per reivindicar la igualtat amb motiu del Dia de la Dona. Les participants podran realitzar el recorregut, d’1,6 kms, entre el 26 de febrer i el 8 de març, enregistrar el temps a l’aplicació Strava i enviar una captura al Whatsapp de l’Ajuntament (618 06 98 35).

Els veïns podran realitzar un donatiu a l’Ajuntament, en horari de 9 a 14 hores,durant eixos dies a benefici d’Alanna, una associació que té com a objectiu aconseguir una societat igualitària i incloure a les dones en situació greu de vulnerabilitat, sobretot víctimes de violència de gènere i minories ètniques.

Totes i tots els assistents rebran un detall per part de l’Ajuntament i un dorsal zero, on podran escriure el nom de la dona a qui dediquen la cursa. A més, entraran en el sorteig de tres xecs econòmics per gastar en el comerç local i un altre xec a la imatge mes votada, on aparega el corredor amb el dorsal.

La regidora de la Dona, Almudena Donet, i la d’Igualtat, Lucia Bataller, coincideixen en que «no podem deixar de banda este tipus de reivindicacions malgrat la pandèmia».

Xeraco també organitza la I Cursa Virtual de la Dona per col·laborar amb la lluita contra el càncer de mama. El departament d’Igualtat de l’ajuntament organitza aquest esdeveniment amb l’objectiu de recaptar fons que aniran destinats a la investigació contra el càncer de mama.

Mitjançant la plataforma www.crono4sports.es es posa en marxa aquesta iniciativa en què les persones que vulguen participar podran fer un donatiu i descarregar-se un dorsal per al 8 de març,publicar una foto en xarxes socials amb el hashtag #CursaVirtualXeraco. El dorsal compta per a la investigació contra el càncer de mama.

Es pot col·laborar amb un donatiu depositat en crono4sports.es sense oblidar la foto el 8 de març amb el dorsal i el hashtag #CursaVirtualXeraco.