Els més menuts i menudes de Bellreguard tindran veu i vot a l’hora de decidir una part de les inversions de l’Ajuntament. La darrera reunió del Consell de Participació Ciutadana, l’òrgan que regula els mecanismes participatius al poble, va decidir obrir a la infància el programa de Pressupostos Participatius. D’aquesta manera, naixen aquest any 2021 els primers Pressupostos Participatius Infantils de Bellreguard.

Per a fer-ho realitat, el govern municipal havia reservat ja als pressupostos de l’exercici corrent una partida de 4.500 euros. Eixa és la quantitat que es reserva per a executar les iniciatives que plategen i voten els xiquets i xiquetes del poble.

Tot el mecanisme participatiu s’articularà de manera coordinada amb el CEIP Gregori Mayans i Ciscar, on des de mitjans d’abril i fins a mitjans de maig es duran a terme tallers d’elaboració de propostes. Aquests tallers es faran amb l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària.

Seran 12 les propostes que eixiran dels tallers i seran votades per tot l’alumnat. Cada alumne deurà triar 3 d’eixes 12 propostes. Cadascuna d’aquestes requeriran de 1.500 euros, de manera que a la finalització de procés es porten a execució un mínim de tres d’elles amb els 4.500 euros previstos al pressupost municipal.