Tavernes de la Valldigna commemorarà el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb un seguit d’iniciatives virtuals impulsades per la Regidoria d’Igualtat. Enguany, la situació sanitària no permet les activitats presencials, per això totes s’han adaptat a les circumstàncies actuals sense perdre l’esperit reivindicatiu de la figura de la dona en la societat.

Així, el mateix 8 de març, es podrà seguir la lectura del manifest reivindicatiu a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament i també es retrà homenatge al conjunt de les dones que han tingut un paper clau en la pandèmia.

A més, es podrà gaudir de l’exposició en línia Pinzellades amb mirada de dona, de l’Art de la Vall.

La Cursa de la Dona es celebrarà virtualment del 20 al 28 de març. Per a participar, cal inscriure’s al correu electrònic regidoria.igualtat@tavernes.org i enregistrar el recorregut escollit (5k o 10k) amb una aplicació mòbil i enviar la imatge al mateix correu. S’hi podrà col·laborar amb donacions a l’ONG Solidaritat a la Valldigna, destinades a pal·liar la situació de les dones i xiquetes refugiades a Lesbos.

Més exposicions

Les dones de Tavernes i els seus oficis és una exposició viva itinerant per a donar a conèixer les feines que duen a terme les dones del poble abans del 1950 i documentar amb fotografies una part de la història perquè no caiga en l’oblit. La iniciativa conjunta entre les regidories d’Igualtat i Educació suposa un projecte transversal i engrescador que comptarà amb la implicació dels centres educatius, ja que l’alumnat participarà en la confecció de la exposició.

Una altra de les accions per a recordar la figura i el paper de la dona en la nostra història serà Paraula de Dona, una activitat en línia de lectura de poemes d’escriptores valencianes, contades pels i les membres del Club de Lectura.

Per últim, l’Ajuntament ha impulsat diverses ponències virtuals al voltant del 8-M.