La comarca no ha volgut faltar, enguany tampoc, a la conmemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona. És veritat que este 2021 és totalment diferent als altres anys per culpa de la pandèmia mundial del coronavirus, que no permet que la gent s’ajunte ni es toque, ni s’abrace. Enguany, els veïns i les veïnes no han eixit als carrers a manifestar-se, però el seu clam s’ha pogut sentir des de tots els racons de la Safor. Ni la pluja ha pogut amb les ganes de reivindicació.

Des dels ajuntaments i els diferents col·lectius dels municipis, fonamentalment els relacionats directament amb les dones, s’han organitzat un fum d’activitats, la majoria d’elles virtuals mitjançant les xarxes socials oficials, per reivindicar la igualtat real entre dones i homes, donant suport a les propostes per millorar la vida de totes i tots. Els documents audiovisuals, les fotografies o els lemes en clau d’igualtat recordant a les dones més importants de la història o dels mateixos pobles, han estat el denominador comú de les proclames nascudes des de la Safor.

Molts pobles han optat també per la penjada simbòlica de banderoles o altres motius, com ara globus, flors o pancartes de color morat als balcons dels consistoris i de les cases particulars amb llegendes identificatives del dia en qüestió.

Algunes localitats han programat igualment activitats per als escolars perquè entenen que la igualtat s’ha d’aprendre des de la base, a partir dels xiquets i les xiquetes. Una de les maneres de fer-ho es aconseguint la implicació dels més menuts.

Molts dels pobles saforencs també han volgut recordar que formen part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València com una altra forma de fer-se notar en una jornada com la d’ahir dilluns.

L’esport, amb curses de la dona virtuals, també ha estat un vincle d’unió entre el veïnat i les seues reivindicacions.

Levante-EMV ofereix als seus lectors en esta pàgina una miscel·lània del 8 de Març de 2021 a la comarca, sobretot en els municipis més menuts. Les dones no han volgut, a pesar de les dificultats de l’emergència sanitària deixar passar el seu dia per reivindicar que no són més, però tampoc menys que ningú.