El projecte Reciclaeduca arriba a Bellreguard amb uns tallers que es desenvoluparan al col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar amb l’objectiu de fomentar el reciclatge, reduir la contaminació i apostar per la recuperació de matèries primeres. La iniciativa també pretén reconèixer alguns dels nombrosos problemes ambientals als quals s’enfronta la societat actual per tal d’aconseguir un canvi d’actitud cap al medi ambient.

Per a dur a terme l’activitat es compta amb l’ajuda de professionals de l’àmbit del reciclatge, com el col·lectiu Plàstic Preciós, i de la igualtat, com la consultoria Proactives, així com també de l’àmbit de l’educació ambiental.

Els tallers es desenvoluparan els dies 30 i 31 de març al CEIP Gregori Mayans, i en ells l’alumnat treballarà les 3R (reduir, reutilitzar, reciclar) amb dinàmiques de grup o activitats a l’aire lliure. En ells es reflexionarà sobre temes mediambientals i d’igualtat, a més de reconèixer l’entorn com a estratègia per identificar els elements a reciclar.

Amb els tallers també s’aproparà a l’alumnat el funcionament físic d’una planta de reciclatge de plàstic de manera que puguen conèixer el procés, i s’elaboraran treballs manuals amb elements reciclats. A més, el símbol d’aquest projecte, el Banc de la Sostenibilitat, romandrà a l’entrada del col·legi.